Genel

Aileleri ilgilendiriyor: Çocuğu olan herkes için başvurular başladı!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi resmi internet sayfası üzerinden duyuru yapıldı. Çocuğu olan aileleri ilgilendiren duyuruya göre, yeni T.C. Kimlik Kartı başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden yapması gerekiyor.

15 yaş altı çocukların kimlikleri için duyuru yapıldı.

Yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

15 yaş altı çocuklarınız için yeni T.C. Kimlik Kartı başvuruları e-Devlet Kapısı’na taşındı. Kimlik kartı başvuruları çocuğun veli veya vasisi tarafından e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebilir. e-Devlet Kapısı üzerinden erişilen hizmette başvuru yapıldıktan sonra, T.C. Kimlik Kartı kayıt sırasında sistemde belirtilen adreste teslim edilecektir.

15 Yaş üstü için açıklama

Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 15 yaşını doldurmuş kişiler Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvurusunda parmak izi işlemleri için nüfus müdürlüğünde hazır bulunmak zorundadır.

T.C.K.K, Pasaport ve Sürücü Belgesi başvurularınızı adresinizin bulunduğu ilçe nüfus müdürlüğünden yapma zorunluluğunuz yoktur. Başvurularınızı herhangi bir müdürlükten de yapabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı (TCKK), pasaport ve sürücü belgesi başvuru bedellerinin, başvurudan önce vergi dairesi müdürlüklerine, anlaşmalı yerlere yatırılması gerekmektedir