Ailesi İzmir’de ikametgah edenler dikkat: 8 ay boyunca para ödenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere destek ödemesi yapılacağı bildirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi internet sitesi üzerinden 2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrencilere destek ödemesi yapılacağını duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ailesi İzmir’de ikamet eden ve maddi yardıma ihtiyaç duyan 10 bin üniversite öğrencisine toplamda 60 milyon liralık bir destek sağlanacağını duyurdu. Başvuruların 15 Eylül tarihinde başlayacağını duyurdu.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DUYURDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekonomik krizin etkisiyle bu yıl gençlere sağlanan maddi destek %50 artırıldı. İzmir’de ikamet eden ve ekonomik olarak sıkıntı yaşayan 10 bin ön lisans ve lisans öğrencisine, 8 ay boyunca her ay 750 lira olmak üzere toplam 6 bin lira yardım yapılacak. Bu destekle birlikte İzmir, üniversite öğrencilerine toplamda 60 milyon liralık bir katkı sunmuş olacak.

Soyer, bu destekle ilgili şunları söyledi:

“İzmir’in hem bugünü hem yarınında gençlerin öncülüğü olsun istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. 13 binin üzerinde öğrenciye son iki yılda 50 milyon liranın üzerinde eğitim desteği verdik. Yeni eğitim-öğretim yılı için de ise 60 milyon liralık burs desteği sağlıyoruz. Üniversitede okuyan öğrencilerimiz için Bornova ve Çiğli’de ücretsiz çamaşır yıkama hizmetini başlattık. Ayrıca İzmir’de yaşayan ve ev taşıyacak üniversite öğrencilerine Taşıyıcı adını verdiğimiz ücretsiz nakliye desteğini başlattık. Üniversite öğrencileri için 6 noktada Çorba Durağı kurduk. Bir taraftan sıcak yemek desteği de veriyoruz. Ülkemizdeki toplumsal yaşamın her kademesinde ihtiyaç duyulan değişim gençler sayesinde olacak. Ancak derinleşen ekonomik kriz gençleri de çok etkiliyor. Biz ise her alanda onların yanında olmaya devam edeceğiz.”

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

– TC Vatandaşı olmak,

– Başvurular ebeveyn üzerinden alınacaktır,

– Başvuru sahibinin İzmir’de ikamet ediyor olması,

– 17-25 yaş arası üniversite öğrencisi çocuğunun olması,

– Devlet üniversitesi veya vakıf üniversitelerinde %100 burslu öğrenim görüyor olması,

– Ön Lisans, Lisans 2. Öğretim veya Örgün öğrenimi görüyor olması,

– Aynı haneden yalnız 1 üniversite öğrencisi için başvuru alınacaktır,

Exit mobile version