Ekonomi

Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan EYT Çalışmaları ile İlgili Bilgi Verdi!

Emekli olmak ile ilgili belirlenmiş olan tüm şartları yerine getirmiş ancak emeklilik yaşına takılan milyonlarca vatandaş, bu konu ile ilgili olarak yeni dönemde yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verilmesini bekliyor. TGRT Haber ekranlarında yayınlanan “Cem Küçük ile Günaydın Türkiye” programına konuk olan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, vatandaşların bekledikleri EYT düzenlemeleri ile ilgili birtakım açıklamalarda bulundu.

Sadece Yaş Düzenlemesi Yapılmayacak!

TGRT Haber’de yayınlanan sabah haberleri programına katılan Cahit Özkan’a, program spikeri Cem Küçük tarafından EYT başta olmak üzere birçok konu ile ilgili olarak sorular yöneltildi. Sorulara geniş kapsamlı açıklamaları ile yanıt veren Cahit Özkan EYT düzenlemeleri ile ilgili sadece yaş konusunun baz alınmayacağını belirterek şu açıklamada bulundu: “Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili, yaş kısmının dışında farklı düzenlemeler de var. Yani EYT dediğimiz zaman sadece yaş meselesi gündeme gelmiyor. Bunun dışında emeklilik sürecini doldurmuş ancak çalışmaya devam eden vatandaşlarımızın ödemiş oldukları prim karşılığında maaşlarında artışı sağlayacak bir sistem ne olabilir, bununla ilgili Grup başkanvekilimizin de yapmış olduğu çalışmalar. Yani, yaştan bir taviz vermeden, bunun dışında emeklilerimizin sosyal haklarını; çalışmaları halinde, emekliliklerinde gün sürelerini doldurduktan sonra akabinde devamlı prim ödemeye de devam etmeleri durumunda, emekli oldukları zaman ödedikleri ekstra primden pay alabilecekleri düzenlemeleri planlıyoruz.”

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Prim Borçlanması Yapabilecek Mi?

Milyonlarca emekli adayının beklediği EYT düzenlemesine dair açıklamalar yapan Cahit Özkan, EYT düzenlemelerinin içerisinde prim borçlanması ile ilgili maddelerin yer alıp almayacağı konusunda da birtakım bilgiler verdi. Kişilerinin resmi olarak çalışmaya başlamalarından önce ki staj dönemlerini sigortalı olarak saydırıp saydıramayacakları ile ilgili birtakım çalışmaların yapıldığını belirten Özkan, vatandaşların prim borçlanması konusunda umutlanmasını sağladı.

“Yeni Yılda Ele Alınacak!”

2022 döneminde geçerli olacak emekli maaş ücretlerinin belirlenmesinden sonra EYT çalışmalarının hız kazanacağını belirten Özkan, bu konu ile ilgili gelişmelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonucunda açıklanacağını belirtti. Özkan, EYT düzenlemelerinin yılbaşından sonra ele alınacağını duyurdu.