AK Parti ile MHP’den yerel seçim kararı: Manisa MHP’ye kaldı

Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ile MHP, yerel seçim konusunda anlaşmaya vardı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “30 büyükşehirden 28’inde AK Parti, 2’sinde ise MHP aday çıkaracak” açıklamasını yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhur İttifakı’nın yerel seçimde 30 büyükşehir ve 29 ilde işbirliği yapacağını açıkladı. Yıldız, MHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti ve MHP arasındaki işbirliği görüşmelerinin sona erdiğini ve 30 büyükşehirde işbirliği kararı alındığını belirtti.

Manisa ve Mersin’de seçime MHP girecek

MHP’nin Mersin ve Manisa’da Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını destekleyeceğini, 28 büyükşehirde ise AK Parti’nin adaylarına destek vereceklerini ifade etti. Ayrıca, 51 ilin 22’sinde her iki parti kendi adaylarıyla seçime katılacak, geri kalan 29 il merkezinde ise işbirliği yapılacak. Toplantıda ayrıca, Ahlat’ta AK Parti adayının, Söğüt’te ise MHP adayının desteklenmesine karar verildi.

Yıldız’a, Mahalli İdareler Seçimi Müzakere heyetinde MHP adına yer alan Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül de eşlik etti.

 

 

Exit mobile version