Gündemİzmir HaberleriPolitika

AK Parti İzmir Milletvekili Bursalı’nın ‘Istakoz’ paylaşımına tepkiler büyüyor

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'nın Monoco Yat Kulünün'deki ıstakoz ziyafeti paylaşımına tepkiler büyüyor. Gazeteci Fatih Altaylı'nın yanı sıra hem muhalefet partilerden hem de kendi partililerinden tepki toplayan Bursalı'nın partiden ihraç edilip edilmeyeceği merak ediliyor.

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın kendi Instagram hesabından Monoco Yat Kulünün’deki ıstakoz ziyafeti paylaşımına tepkiler büyüyor. Gazeteci Fatih Altaylı’nın yanı sıra hem muhalefet partilerden hem de kendi partililerinden tepki toplayan Busalı’nın partiden ihraç edilip edilmeyeceği merak ediliyor.

BİRİNCİ’DEN BURSALI’YA “DEFOLSUN GİTSİN” ÇIKIŞI

Bursalı için AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci X hesabından “Defolsun gitsin” diyerek tepkisini dile getirdi. Birinci, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Herkes kendine gelsin! Ya da bu partiden defolup gitsin! Yeter! Milletimiz geçim sıkıntısındayken, millet çareler ararken, devletimiz dişini tırnağına takmış ekonomiyi düzeltmeye çalışırken, siz gidip Monaco’da ISTAKOZ yiyemezsiniz, hadi yediniz bunu paylaşamazsınız! O ki paylaştınız, o zaman bu partiden istifa edeceksiniz. Sizin bu tavrınıza, bu ruh halinize hangi parti uygunsa, oraya gideceksiniz! Yer sofralarında kurulmuş, emekle, darbeler, bin bir badireler atlatmış bu partide siz ve sizin gibilere yer yok. Siz burayı babanızın çiftliği zannediyorsunuz, lakin burası halkın bağrından kopmuş, bu milletin öz evladı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisidir kardeşim! Burada artık bu tavırda olanlara yer yok! Biz, size rağmen, sizin gibileri tek tek ayıklayana kadar, ölene kadar Reisimize sahip çıkacağız. Siz, bizim tane tane topladıklarımızı, kamyonu devirerek dökmeye çalışsanız da biz, yılmadan, sizlerden ve sizin gibilerden partimizin izzetini koruyacağız. Uzun uzun yazardım, sabaha kadar yazardım, ama o fotoğraf, inanın bana, bu kadar yazmayı bile hak etmiyor. Aslında tek cümle yeter:

“Partimizden defolup gidin kardeşim” konu bu kadar basit.”

 

ALTAYLI’DAN AK PARTİLİ BURSALI’YA MARİE ANTONİNETTE BENZETMESİ

Gazeteci Fatih Altaylı ise hem meslektaşı hem de AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’yı köşe yazısında eleştirdi. Altaylı, Bursalı’yı “Ekmek yoksa pasta yesinler” sözleriyle tarihe geçen Marie Antoinette’ye benzetti. Gazeteci Altaylı, “AK Partili Marie Antoinette” başlıklı köşesinde ekonomik kriz nedeniyle gıda ürünlerine gelen zamlara dikkat çekerek, şu ifadelere yer verdi:

“Biz kabak çekirdeği 620 TL oldu diye hayıflanırken, AK Parti İzmir milletvekili Şebnem Bursalı, sosyal medya hesabına Monaco Yat Kulübü’nde yediği ıstakozun fotoğrafını koymuştu, ekonominin hali yüzünden kaybettikleri seçimin üzerinden henüz 1 hafta geçmişken, dünyanın en pahalı kentinden, sadece yat sahibi 2500 milyarderin üye olduğu Yacht Club de Monaco’nun (YCM) lokantasından.

YCM sıkı kuralları olan bir yerdir ve öyle her babayiğidin girip oturacağı bir yer değildir.

Şaşırdım.

Bir iktidar milletvekili, Akdeniz kıyısının en havalı kulüplerinden birinin özel lokantasında menüdeki en pahalı yemeklerden birini yiyor (250 gramı 60 Euro) ve dahası bunu sosyal medyasından paylaşıyordu. Çöp karıştırıp yemek arayan millete “Ekmek alamıyorsanız pasta yiyin” diyen Marie Antoinette gibi.”

Gazeteci Altaylı’nın köşe yazısının tamamı için tıklayınız.