Genel

AK Parti İzmir’de 30 ilçenin belediye başkan adaylarını açıkladı

AK Parti İzmir'de ilçe belediye başkanları aday tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de artık sadece algıyla, şovla belediye başkanlığı yaparak şehirlerimizin yıllarını heba etme devri sona ermiştir. İzmir bu seçimde kendisini yıllardır ihmal edeceğinden ve sandıkta hesap soracağına ben yürekten inanıyorum" dedi.

AK Parti İzmir’de ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Halkapınar Spor Salonunda gerçekleşen aday tanıtım toplantısında İzmir’in 30 ilçesinde AK Parti ve Cumhur İttifakı belediye başkan adayları Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtıldı. Toplantıya AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ile partililer katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, “Kararlıyız… İnşallah hemşerilerimizin desteği ve teveccühü ile İzmir’imizi Gerçek Belediyecilikle buluşturarak Gülistan’a dönüştüreceğiz! Bu şehrin insanına etkin bir şekilde hizmet etmek ve sorunlarını çözmek boynumuzun borcudur. Çünkü Bizler; “Şeref-ül mekan bil mekin”… “Bir şehri aziz kılan; o şehrin sakinleridir.” Diyen ecdadın torunlarıyız… Güzel İzmir; Canım İzmir… Göğsümüzde nefes, gözümüzde güneştir İzmir… İzmir bizim memleketimiz.. Çaresiz değil… Çaresi gönül belediyeciliğinde…  Dağında yeniden bir çiçek göverecekse; suyu bizde… Mezbeleye dönen sokakları ağaracaksa; Balçığa sıvanmış denizi maviye dönecekse formülü bizde… Bu yıkık, bu mekruh çehresi değişecekse aksiyon planı bizde… AK Parti’nin millet… İlle de millet diyen azminde… Cumhur İttifakı’nın hizmet ittifakı anlayışında…Hamza Dağ Başkanımızla İzmir’imizdeki fetret devrini sonlandıracağız. Referansımız; liderimizin 25 yıl önce İstanbul’dan meşalesini yaktığı belediyecilik anlayışıdır. Güven veren, nefes alan, hayata dokunan canlı şehirler, marka belediyelerdir. İnanıyoruz ki; İzmir 31 Mart’ta Hamza Dağ ile koşulsuz hizmet diyecek, tercihini gerçek belediyecilikten yana kullanacaktır. Yüksek sesle düşünenlerin şehri; en yüksek sesiyle AK Hizmet, AK Belediyecilik diyecektir. Bu şehir; 1 Nisan sabahı bambaşka bir güneşle uyanacak; bambaşka bir geleceğe selam duracaktır. Sözümüz sözdür” diye konuştu.

İZMİR’DE ATACAĞIMIZ HER ADIMDA CUMHURBAŞKANIMIZ ARKAMIZDA

Aday tanıtım toplantısında İzmirlilere seslenen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, şu şekilde konuştu:

“12 yıl milletvekilliğini yaptığım, her bir köşesinde izler bıraktığım güzeller güzeli İzmir’imizin büyükşehir belediye başkan adayı olarak huzurlarınızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Belediyecilik denildiğinde herkesin aklına ilk olarak AK Parti gelmektedir. AK Parti’nin yerel yönetimlerdeki yüksek başarısının sırrı sizlerin ortaya koyduğu modelle mümkün oldu. Bugün bu belediyecilik modeli çok geniş coğrafyalara yayıldı. Bir haftadır İzmir’in sokaklarını caddelerini adım adım dolaşıyoruz. Ziyaretlerimizde bir kez daha anladım ki güzeller güzeli İzmir’e hizmet etme yolculuğunda bir ömür değil bin ömür feda edilir. Bizim tek derdimiz İzmir’dir. İzmir’i hak ettiği hizmetlere kavuşturmaktır. Her alanda potansiyelini ortaya çıkarmaktır. İzmir’i sadece egenin incisi değil dünyanın incisi yapmaktır. 31 Mar’ta kadar derdimizi gece gündüz demeden anlatacağız. Hemşehrilerimizin gönlüne gireceğiz. Benim hemşehrilerim 1 Nisan’dan itibaren başka bir güne merhaba demek istiyor. Trafik çilesi bitmiş, alt yapı ve üst yapı meseleleri hal olmuş, gerçek bir belediyecilik anlayışıyla daha güzel daha yaşanabilir bir şehir istiyor. İnşallah 31 marttan sonra bunu hep birlikte mümkün kılacağız. Çünkü biz İzmir’iz başarabiliriz diyoruz.

Sayın cumhurbaşkanımızın İzmir hassasiyetini en iyi bilenlerden birisiyim. İşte İzmir’le ilgili vaatlerimizde bize güç veren cesaret aşılayan Cumhur başkanımızın İzmir’e olan muhabbeti ve sevgisidir. 1 Nisan’dan itibaren İzmir’de atacağımız her adımca sayın Cumhurbaşkanımız arkamızda olacağını biliyoruz. Bu kararlılıkla ilham alarak İzmir’i günün her saatinde yılın her mevsiminde yaşayan bir şehir haline getireceğiz. İzmir’de algı siyaseti değil hizmet siyaseti yapacağız. İzmir’in her köşesinde muhabbet tohumları ekeceğiz. Bu adaylarımız her biri ilçenin emini olmak için gece gündüz mücadele edecek ve izmir derin bir nefes alacak. İzmir yeter bu çile bitsin diyor. Ben de diyorum ki biz bu çileyi bitirmek için sizlerin desteğine talibiz.”

İZMİR KENDİSİNİ İHMAL EDENLERDEN SANDIKTA HESAP SORACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’deki 30 ilçenin adaylarını tanıtmadan önce İzmirlilere seslendi. CHP Belediyeciliğine sert eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarında öne çıkan mesajlar şu şekilde:

“Değerli kardeşlerim Cumhur İttifakı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hamza Dağ kardeşimizin ardından bugün de ilçelerin adaylarını açıklamak üzere bir aradayız. diğer şehirlerimizde de genel başkan yardımcılarımız ilçe adaylarımızın tanıtım törenlerine iştirak ediyor amacımız aday belirleme sürecini en kısa sürede bitirerek 31 martta sandıkları patlatmak için kullanmaktır.

Büyükşehir adaylarımız şehirleri için geliştirdikleri vizyon projelerini açıklamaya da başladılar. Şehirlerimizin çehrelerini değiştirerek insanlarımızın hayat standartını yükselterek bugüne kadar getirdik. İnşallah 31 Mart’ta diğer pek çok şehrimiz gibi İzmir’in de tercihini gerçek belediyecilikten yana kullanacağına inanıyorum. Bugün açıklayacağımız ilçe belediye başkan adaylarının da kendi sorumluluğunu…

Türkiye’de artık sadece algıyla, şovla belediye başkanlığı yaparak şehirlerimizin yıllarını heba etme devri sona ermiştir. Şehirlerimiz istismar siyasetiyle değil eser ve hizmet siyasetiyle yönetecek belediye başkanlarını tercih edecektir. Şehirlerimiz hak ettikleri atılımları gerçekleştirsin diye hükümet olarak baştan sona şehirlerimizi temel alt yapıyla donattık. Hükümet yerel yönetim sinerjisiyle bu atılımları hayata geirdik. Şimdi de diyoruz ki gelin izmir başta olmak üzere hiçbir şehrimizi Türkiye Yüzyılı vizyonundan ve kazançlarından mahrum bırakmayalım. SAdece belediyeden bekleyemeyeceğiz, öbür taraftan merkezi yönetim olarak bu milletin efendisi değil, hizmetkarı olan erdoğan kardeşiniz ulaşımıyla suyuyla arıtmasıyla çevresiyle yeşiliyle sosyal destekleriyle geleceğin türkiyesine yürüyelim.

Her anında her yerde her durumda şehrinin hizmetinde insanımızın yanında yer alacak cumhurbaşkanıyla belediye başkanlarıyla sağlayabiliriz. Bizim adaylarımız belediye başkanlığı koltuğunda oturan ama gözü gönlü ve aklı başka yerde olan isimler gibi değil ve olmayacaktır. Ak partiden seçilecek belediye başkanlarımızın sizlerin arzu ettiği gibi çalışacağının sözünü bizzat veriyoruz. BElediye başkanlarından bunun hesabını sormak boynumuzun borcudur. Bunun için 31 martta hepimize çok büyük sorumluluk düşüyor. Kapısı çalınmadık, gönlü kazanılmadık bir insanımızı bırakmayacağız. Adaylarımızla milletvekillerimizle teşkilatlarımızla gece gündüz alanlarda olacağız. Bunu yaparken de maruz kaldığımız yalanları da ifşa edeceğiz.

İzmir bu seçimde kendisini yıllardır ihmal edeceğinden ve sandıkta hesap soracağına ben yürekten inanıyorum.

İzmirliler İzmirli ile aramıza kimseyi sokamadık sokamayacağız. İzmir’in bize vereceği desteği çok önemli görüyoruz. Ne İzmir ne de İzmirlilik kimsenin tekelinde değildir. bu şehre aşkla sevda ile azimle hizmet eden herkes İzmirlidir. Aksini söyleyenler İzmir’e en büyük kötülüğü yapmaktadır. Şehri ihmal ederek ve boğazlarına kadar battıkları yolsuzlukların üstünü örtmektir. Bu İzmir Körfezinin hali nedir? Kokudan geçemiyoruz. Bir zamanlar İstanbul’da belediye başkanı olmadan önce Haliç böyleydi. Halici bu pisliklerden kurtardık. Şu andaki zat göreve geldi. Göreve geldikten sonra haliç eski haline dönmeye başladı. Şu güzelim körfezi önce kokutup, sonra kimyasal madde ile o kokuyu bastırmaya çalışanların bu şehre verecek hiçbir şeyi yoktur.

Gençler İzmir halkını tıpış tıpış sandığa gidip kendilerine oy verecek güruh olarak görenler bu şehrin insanının gönlünü kazanmak için neden uğraşsın ki. Bizler bu şehrin hizmetkarı olmaya talibiz. Konak tünelini bu anlayışla açtık, deprem konutlarını bu anlayışla yaptık. bunlar da darbeclikle övünmekten bölücü terör örgütünü bu şehre peşkeş çekmeye kadar her türlü rezillik var. Tüm bu rezilliklerini Atatürk’le gizleyenlere bu şehir 31 martta dersini verecektir.

İzmir’i karış karış bilen bu kardeşimizi ilçe adaylarımızla birlikte sizlere emanet ediyoruz. Uzun yıllardır gereksiz tartışmalar, vizyonsuz yöneticiler istismarcı siyasetçilerin elinde heder olan İzmir inşallah Hamza karşdeşimizle birlikte tarihi bir atılımın içine girecektir. Derdi İzmir olan herkesi siyasi düşüncesi ne olursa olsun Hamza kardeşimizin yanında yer almaya davet ediyorum. ”

İşte 31 Mart 2024 yerel seçimlerde İzmir’in ilçelerinde gösterilen AK Partili belediye başkan adayları:

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI (MHP) SERKAN ACAR

BALÇOVA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI EROL EROĞLU

BAYINDIR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI UĞUR DEMİREZEN

BAYRAKLI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BİLAL KIRKPINAR

BERGAMA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SADIK DOĞRUER

BEYDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HÜSEYİN AY

BORNOVA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CEVDET ÇAYIR

BUCA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ADNAN ÖZTEKİN

ÇEŞME BELEDİYE BAŞKAN ADAYI (MHP) ESAT TANIK

ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MURAT GÖKÇEKAYA

DİKİLİ BELEİDYE BAŞKAN ADAYI (MHP) SEMA AKINCI

FOÇA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI (MHP) TANER ACAR

GAZİEMİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DENİZ DOĞAN

GÜZELBAHÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÜMÜŞ SAİME BUCAKLIOĞLU

KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET SADIK TUNÇ

KARABURUN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI EYÜP KAYKAÇ

KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İSMAİL ÇİFTÇİOĞLU

KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GALİP ATAR

KINIK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SAMİ MOLLAAHMET

KİRAZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SALİHA ÖZÇINAR KUTLU

KONAK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI

MENDERES BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SİNAN AKDENİZ

MENEMEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AYDIN PEHLİVAN

NARLIDERE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MURAT SALMAN

ÖDEMİŞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALİ HADİM

SEFERİHİSAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET AYDIN

SELÇUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ZEYNEL BAKICI

TİRE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI (MHP) ARİF DEMİRKIRAN

TORBALI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÖZGÜR ERMAN ÇAĞLAR

URLA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TARKAN BAKIRLI