AK Parti İzmir’den ‘Örnekköy’ tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Örnekköy’deki kentsel dönüşüm projesinin inşaatında eksik demir ve hatalı beton kullanması, siyaset gündeminde etkisini sürdürüyor. Konuya ilişkin AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni AK Parti Karşıyaka İlçe Teşkilatı ile yaptığı toplantıda sert sözlerle eleştirdi. Saygılı, “Önceki dönem söz verdikleri 33 bin konutun sadece 800’e yakınını dönüştürebildiler. ‘TOKİ’yi bu şehre sokmayacağız’ diye direndiler. Ama bugüne kadar her depremde ayakta kalan TOKİ’nin T’sini hayata geçiremediler. Bu işler, niyet ve ciddiyet ister. İzmir depremi ile birlikte ortaya baştan aşağı tartışılan bir kooperatif modeli attılar. Kimlerle, nerede, ne yapıldığı belli olmayan; ihaleleri, ortaklıkları tartışmalı bir dönüşüm hikâyesi oluşturdular. İzmir’in kanayan yaralarının müsebbibi İZBETON’u da işin patronu yaptılar. Yapanı ve denetleyeni belli. Yüklenicinin hatası olarak gösterip sorumluluktan kaçamazlar; çünkü hepsi kendileri. Neyse ki ortaya çıktı. Çıkmasaydı, büyük ihtimalle açıklama da yapmayacaklardı. Belki de bir felaketin ayak seslerinden kimsenin haberi olmayacaktı” sözlerini kaydetti.

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SÜRECE DAHİL OLDU

Başkan Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan İZBETON’un yürüttüğü inşaatların artık vatandaşa güven vermemesinden kaynaklı devreye Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün girdiğini belirtti. Saygılı, “Diğer bloklardaki hak sahibi hemşerilerimiz de korktu haliyle ve muhatap aradı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, kendilerine gelen denetim taleplerini değerlendirerek sürece dahil oldu. Yapımı devam eden tüm blokların demir beton aksamları, konut statikleri, temel ve kolonları denetlenerek, rapor hazırlanacak” dedi.

İZMİR’DEKİ ODALAR NEDEN SESSİZ?

Devletin İzmir’de Karabağlar, İnciraltı ve Çeşme’ye hazırladığı projelere atıfta bulunan Saygılı, bu projelere ilişkin itirazlarda bulunan İzmir’deki meslek odalarına dikkat çekti. Saygılı, “Karabağlar, İnciraltı, Çeşme’de hop oturup kalkan ve son olarak emsal artışı davası ile kentsel dönüşümüne çelme takan meslek odalarının sessizliğini anlamak zor. İzmir’i bu kadar düşünüyorlarsa, taşın altına asıl burada el koysunlar. Projeleri incelesinler, onlar da denetim yapsınlar. Körler sağırlar birbirini ağırlarken, ne yazık ki olan İzmirliye oluyor. ‘Örnek olacak, tüm Türkiye’ye yayacağız’ dedikleri kooperatif modelleri, Örnekköy’de patladı. Küçük gördükleri ve ‘biz hallediyoruz’ dedikleri bu hayati ihmalin telafisi zor, sıkıntı ve acılar getirmesi ihtimali ürkütücü. Allah, İzmirlileri korudu, İzmir Allah’a emanet” açıklamasını yaptı.

Daha fazla detay için tıklayınız

Exit mobile version