İzmir HaberleriPolitika

AK Parti Konak Adayı Çankırı: Konak eskisi gibi olmayacak

Yerel seçim çalışmaları kapsamında saha ziyaretlerini sürdüren AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, seçime dair EGE TV’ye konuştu. Çankırı, “Konak eskisi gibi olmayacak” dedi.

ÖZEL HABER/ Didar DEMİRCİ- Seçim ayına girdik ve adaylar sahada çalışmalarına hız verdi. Seçim çalışmaları kapsamında Konak’ta 1. Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı’ya, AK Parti Trabzon Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu eşlik etti. Çankırı, esnaf ziyaretlerini tamamlamasının ardından EGE TV’nin sorularını yanıtladı.

PROJE SAYISI SAHADA ARTTI

AK Parti İzmir Milletvekili olarak kentte çok iş yaptıklarını ve birçok insanın hayatına dokunduklarını dile getiren Çankırı, belediye başkan adayı olduktan sonra da kentin belli bir noktasındaki sorunlara daha iyi odaklanabilme imkanı elde ettiklerini söyledi. Çankırı, “Yereldeki problemleri sahaya indikten sonra daha net görmeye başladık. Maalesef birçok sıkıntı artık kangrene dönüşmüş. İzmir’in kalbi Konak’ın her noktası problemli” dedi. Konak’taki mevcut yönetimin çözülmesi gereken en basit konularda bile sınıfta kaldığını ifade eden Çankırı, “Şu anda projelerle geliyoruz. İnşallah buradaki o projeleri hayat geçireceğiz ve Konak’a büyük hizmet edeceğiz. Ben şimdi diyorum ben bin tane burada iş yeri var. Bu bin tane iş yerinin çalışma şartlarının iyi olması benim için buradan alacağım bin tabela vergisinden çok daha kıymetli. O yüzden Konak’ın, insanların yaşamak için tercih edebileceği bir merkez olması için hizmet etmeye talibiz” mesajını verdi.

KONAK’TA ÇOK DAHA GÜZEL ŞEYLER GÖRECEĞİZ

Çankırı, Konak projelerini 5 Mart’ta açıklayacaklarını belirterek, “Hamza Başkan da projelerini açıkladı. Hamza Başkanın açıkladığı projelerin çoğu Konak’ta… O yüzden ben diyorum ki; Güçlü olmam ve Konak’ı eskisinden daha güzel bir noktaya taşımam için Hamza Başkanın da seçilmesi çok önemli. Biz birlikte iş birliği yapmalıyız” dedi. Başkan seçilmesi durumunda Konak’ta eskiden sorun olarak göze batan ne varsa hepsinin 5 yıl içinde çözüleceğinin sözünü veren Çankırı, “Konak’ta çok da güzel şeyler göreceksiniz. Belki ilk bir sene, iki sene hiçbirinize görsel olarak bir şey veremeyeceğiz. Çünkü altyapının yani hazırlanması gerekiyor. Ama sonrasında 3 yılın sonunda inanıyorum ki herkesin mahallesinde Konak’ta her şeyin değiştiğini göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ OYUNUN ÇANTADA KEKLİK OLMADIĞINI GÖRDÜ”

Vatandaşın kendisine ve partisine yönelik tepkilerini de değerlendiren Çankırı, “Vatandaş artık kendi oyunu çantada keklik görmüyor. Vatandaş artık hizmete oy vereceğim diyor. Çünkü 20 yıldır aynı şekilde, aynı kişilere, aynı sisteme oy verildi. Ve burada hiçbir zaman bunun karşılığını görmediler. Ben kendime, partime inanılmaz bir teveccühü olduğunu görüyorum” diye konuştu.

“CEYDA BAŞKANA BU SEÇİMDE BİR ŞANS VERİN”

İzmir’de yerel seçim çalışmalarını yakından takip etmek ve Çankırı’ya destek olmak amacıyla kente gelen AK Parti Trabzon Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu ise kamuoyunda oluşan İzmir algısından çok daha farklı bir İzmir’le karşı karşıya kaldığını söyledi. Köseoğlu, İzmirlinin en basit yerel hizmetlerde bile eksik kaldığını dile getirerek, “İzmir’de baktığımızda belediyecilik anlamında asgari hizmetlerin bile yapılmadığını görüyoruz. İzmir Türkiye’nin en güzel şehirlerinden bir tanesi ve hizmetin en iyisini hak ediyor. Lütfen; İzmir’in hizmetle buluşmasına bir fırsat verin. Eğer bizleri de beğenmezlerse 5 yıl sonra bir seçim daha var. Herkesin iradesi elinde… Sandıkta bu iradeyle değişimi sağlayabilirler” dedi. Konuşmasının sonunda Çankırı’ya da destek isteyen Köseoğlu, “İzmir’e çok katkı verebilecek bir insan. Lütfen İzmir bu fırsatı değerlendirsin, lütfen İzmir Ceyda Başkan’a bu seçimde bir şans versin” çağrısında bulundu.