AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar da hayat pahalılığına tepki gösterdi: Yangın söndürülmeli

Türkiye’nin gündeminde son dönemlerde hayat pahalılığı ve üst üste gelen zamlar yer alıyor. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimine başlaması, halihazırda yükselen enflasyon ile bir araya gelince artan hayat pahalılığına karşı tepkiler artarken, bir tepki de AK Partili Şamil Tayyar’dan geldi. AK Partili MKYK üyesi Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hayat pahalılığına isyan etti ve “Tüm tartışma konuları, hayat pahalılığının gölgesinde kalıyor. Önce devletten başlayarak topyekun seferberliğe ihtiyaç var. Piyasalardaki yandın söndürülmeden su kendi mecrasında akmaz” ifadelerini kullandı.

Şamil Tayyar Hükümeti Uyardı

Türkiye’de ilk olarak dar gelirli vatandaşların en büyük sorunu haline gelen hayat pahalılığı, siyasi isimlerin de gündeminde yer almaya devam ediyor. Muhalefet partilerinden isimlerin sürekli olarak gündemde tuttuğu hayat pahalılığına ilişkin olarak bir tepki de AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar’dan geldi. Sosyal medyadan tepkisini dile getiren Tayyar, aynı zamanda hükümete de bir uyarıda bulundu. Piyasadaki yangının söndürülmesi gerektiğini ifade eden Tayyar, açıklamasında “Tüm tartışma konular hayat pahalılığının gölgesinde kalıyor. Nedenleri izah edilebilir olsa da sonuçları itibariyle yakıcı, yıkıcı. Önce devletten başlayarak topyekun seferberliğe ihtiyaç var. Piyasalardaki yangın söndürülmeden su kendi mecrasında akmaz” ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret ve Bayram İkramiyeleri

Öte yandan Şamil Tayyar, bir süredir gündemde olan asgari ücrete ek zam konusuna da değindi. Bilindiği üzere bir süredir Türkiye’nin gündeminde asgari ücrete yıl içinde gelebileceği konuşulan ek zam konuşuluyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Özbekistan dönüşü yaptığı açıklamada, yapamayacakları bir şeyin sözünü vermenin doğru olmayacağını ifade ederek bu tartışmaları rafa kaldırdı. Şamil Tayyar, Temmuz’daki gelişmeler ile bu konunun yeniden gündeme gelebileceğini belirtti ve bayram ikramiyelerine de zam yapılacağını dile getirdi.

Exit mobile version