İzmir HaberleriPolitika

AK Parti Torbalı Adayı Çağlar: Geleceğe koşan, mutlu Torbalı’yı inşa edeceğiz

Cumhur İttifakı AK Parti Torbalı Belediye Başkan Adayı Özgür Erman Çağlar, projelerini tanıttı. Çağlar, gece gündüz demeden Torbalı için çalışacağının vaadini vererek, "Sizlere söz verdiğim projeleri hayata geçirmek için aşkla çalışacağıma söz veriyorum" dedi.

HABER/ Didar DEMİRCİ- Cumhur İttifakı AK Parti Torbalı Belediye Başkan Adayı Özgür Erman Çağlar, ‘Geleceğe Koşan Mutlu Torbalı’ sloganıyla projelerini tanıttı. Torbalı Belediyesi İsmail Uygur Kültür Merkezi’nde düzenlenen proje tanıtım toplantısına Cumhur İttifakı temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Proje tanıtım toplantısında konuşan Torbalı Belediye Başkan Adayı Özgür Erman Çağlar, “Hepinizin bildiği gibi 2014-2019 yılları arasında Torbalı Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüm. O dönemde yerel iktidar ile genel iktidar bir araya geldiğinde nasıl devasa yatırımlar yapıldığını sizlerle birlikte gördüm. İlçemizin yıllarının nasıl heba edildiğini, en temel belediyecilik hizmetlerinin bile verilemediğini, çöplerin toplanmadığını hep birlikte gördük. Belediyemiz, emekçi işçi kardeşlerimizin maaşlarını bile ödeyemedi. Ama kimse umutsuzluğa kapılmasın, biz varız buradayız. Ekip arkadaşlarımla beraber çok büyük hayaller kurduk. Bugün bu büyük hayallerimizi sizlerle paylaşacağız. Toplamda 114 proje ile sizlerin karşınızdayız” sözlerini kaydetti.

Çağlar, “İlçemiz bugün 230 bin nüfusa ulaştı. İzmir’in merkez ilçeleriyle aramızda çok az bir nüfus farkı kaldı. Bu artışla Torbalı gelecek 30 yılda İzmir’in en kalabalık ilçelerinden biri olacak. Torbalı hızla büyüyor ama bu büyümeyle doğru orantılı gelişemiyor. Bunun en büyük sebebi yerel yöneticilerdeki vizyon özelliği. Torbalımız vizyon projelerimizle geleceğe koşacak, bu şehirde yaşayanlar mutlu olacak. Biz herkesin yaşamaktan mutlu olacağı bir Torbalı’yı oluşturacağız. Projelerimizin her birinin üzerine titizlikle çalıştık. Projelerimizin bir kısmı hükümetimizin ve bakanlıklarımızın eliyle bir kısmı da belediyemiz eliyle gerçekleşecektir. Bir kısmının ihalelerini yaptırdık, kaynaklarını ayırdık. Bir kısmını da göreve gelir gelmez, yerel işbirliğiyle projelendirip başlayacağız. Biz bunu daha önce yaptık, yine yaparız. Hamza Dağ Başkanımla el ele vererek Torbalı’nın sorun ve ihtiyaçlarını çözeceğiz” dedi.

TORBALI ULAŞIMINDA YENİ YOL DÜZENLEMELERİ

Gece gündüz; durmadan, yorulmadan çalışacağını ve Torbalı’da yaşayan herkese eşit, adil bir hizmet sunacağının sözünü veren Çağlar, Torbalı’daki ulaşım projelerini paylaştı. “Ulaşımda geleceğe koşan mutlu Torbalı” diyerek ulaşım projelerini sıralayan Çağlar, “Yeşilköyden Sağlık Kavşağına kesintisiz ulaşım. Torbalı Kemalpaşa Köprülü Kavşağını kısa zamanda hizmete açtık. Yeni dönemde söz konusu yolda 7 tane kavşak düzenlemesi, yan yollar, refüj düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları yapacağız. Yazıbaşı kavşak ve peyzaj düzenlemesi. Bayındır Kavşağı yeni battı çıktı düzenlemesi. Çok beklediniz, inşallah hayata geçiriyoruz. Ertuğrul- TARİŞ kavşak düzenlemesi. Atatürk Mahallesine ikinci battı çıktı düzenlemesi. Çaybaşı Kavşak genişleme ve peyzaj düzenlemesi hayata geçecek. Bakın sizlere buradan bir müjde vereyim. 9 kavşağın ihalesi de yapıldı. Tam 955 milyon TL’ya bunların ihalesi yapıldı. Sıcak asfaltın da ihalesi yapıldı. göreve gelir gelmez, bakanlığımızla eşgüdümlü bu projeleri hayata geçireceğiz” dedi. Çağlar, “Torbalı Cumhuriyet Muratbey Çevreyolu’nu hayata geçiriyoruz. Yapacağımız yeni çevre yolu ile beraber İzmir Aydın Karayoluna alternatif bir şehir içi hat oluşturuyoruz. Bunun yanında Pancar Ayrancılar Otoyolu ve Bağlantı Yolu oluşturuyoruz. Ayrancılarlı hemşehrilerimizin yıllardır beklediği sorunu da böylece çözüyoruz. İZBAN hattına 3 yeni alt geçit yapıyoruz. 2014-2019 yıllarında görev yaptığımız dönemde Cumhuriyet Mahallesinin alt geçidini biz yapmıştık. İşte bu projelerimizle beraber PTT önü yaya alt geçidini de Gökdağ sitesi yaya alt geçidini de biz yapacağız” sözlerini kaydetti.

Çağlar, Torbalı projelerini şu şekilde aktardı:

“Şehir içi ulaşım 2014-2019 yıllarında sorunsuz giderken, o tarihten sonra sorunlu hale geldi. Biz şoför esnafımızla görüştük ve en sonunda bu protokolü imzaladık ve bu protokolümüzü de Valiliğe gönderdik. Protokolümüz onaylandı. İnşallah bundan sonra şehir içi trafik problemini çözmüş olacağız. Trafik konusunda uzman ekipler kent trafiğini sürekli kontrol edecek.

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi projesine devam edeceğiz. Torbalı Belediyesi ak parti kadrolarıyla başlanan bu proje maalesef kaderine terk edilmişti. Bu projeye yeni ir soluk getirerek, Tarım ve Orman Bakanlığımızla beraber hayata geçireceğiz 1.8 milyon metrekarelik alanda yeni yaşam alanı inşa edeceğiz.  Rekreasyon alanına su sporları ve ATV kiralama alanlarıyla başlıyoruz. Çim amfi, küçük kule ve saat kulesi alanları yapıyoruz. İzcilik kampı ve çocuk köyü yapıyoruz. Süs bitkileri ve Cennet Bahçesi’ni hayata geçiriyoruz. Şelale ve kendin pişir kendin ye alanlarını yapıyoruz. İnşallah siz gelip yiyeceksiniz hizmeti belediye yapacak. Millet Bahçesi ve kafeterya alanlarını hayata geçiriyoruz. Macera Parkı’nı da hayata geçiriyoruz. Paintboal alanları, gemi yarışçılığı ve kamp alanları yapacağız. Çöplük olan bu alanda balıklar var. Futbol sahası da yapacağız. Çocukları hiçbir zaman unutmadık, hiçbir zaman unutmayacağız. Çocuk köyünü de yapacağız. Okçuluk ve atış poligonu da yapacağız. Biz yaptık, yine biz yaparız.

Atatürk Karşıyaka Çaybaşı Mahalle mesire alanı. 30 bin metrekarelik bir mesire alanı oluşturarak, hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Muratbey ve Torbalı Mahallesi yeni nesil kent parklarını hayata geçiriyoruz. İlçemizde kültürel ve sosyal aktivitelerimizi hayata geçireceğimiz, oksijeni bol ve tertemiz bir Torbalı’yı oluşturuyoruz. 10 yeni rekreasyon alanını da hayata geçiriyoruz. Ayrancılar Suyunbaşı gibi atıl durumda bırakılan alanlar elden geçirilerek tekrardan hemşehrilerimizin kullanımına açılacak. Böylelikle hemşehrilerimize rahat bir nefes aldıracağız. Bununla beraber Efeoğlu Mesire alanını tekrardan belediyemize kazandırarak, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin keyifle zaman geçireceği bir macera park haline getireceğiz.

Torbalımızda yeni dönemde doğalgaz ulaşmayan yer kalmayacak. Vatandaşın bizlerden yoğunlukla talep ettiği doğalgaz konusu. Bu konuyla çok ilgilendik. İnşallah yeni dönemde Torbalı ilçesinde doğalgaz bağlanmayan sokak, cadde köy kalmayacak.

Cumhuriyet Mahallesi’nden Muratbey’den Metropolise ulaşan bisiklet yolunu yapacâğız. Derslerinde başarılı olan öğrencilere de bisiklet hediye edeceğiz. 0-12 yaş arası çocukların ücretsiz yararlanabileceği 2 adet de lunapark kuracağız.

Moskof çayı sorunumuz vardı. Fetrek’te yaptığımız ıslah çalışmalarının aynısını Moskof için de uygulayacağız. Ayrancılar, Pancar, Yazıbaşı, Karakuyu, Özbek, Çaybaşı ve Subaşında olmak üzere çok amaçlı salon inşa edeceğiz. Bu salonları da sivil toplum kuruluşlarımıza ve hemşehri derneklerimize ücretsiz olarak tahsis edeceğiz. Söz verdiğimiz mahallelere aynı şekilde yapacağız. Bu projeler taziye evi ve düğün salonu olarak kullanılabiliyor. İnternet alt yapısında sorun yaşayan mahallemiz kalmayacak.

Torbalı’da asfaltlanmayan yol kalmayacak. İnşallah 1 Nisan’dan sonra önceliğimizi bu yollara vereceğiz. Vatandaşımızı bu yol sıkıntısından 1 Nisan’dan sonra kurtaracağız.

Yine aynı şekilde birçok sokak arasında ışıklandırmayla ilgili sıkıntılar var. Bizler de bu konuyu hassasiyetle takip edeceğiz ve belediyeyi kazandıktan sonra aydınlatılmamış alan bırakmayacağız. Sanayide ve belli köylerin giriş çıkışında mobese kamera sayısını artırıyoruz.

2014-2019 yıllarında bu belediye binasını çok şevkle iştahla inşa edilmesi için projelendirmiştik, ancak bizden sonraki dönemde maalesef atıl durumda bırakıldı. Hatta Büyükşehir’e tapusu verildi. Ama göreve gelir gelmez, bu binayı Torbalı’ya geri kazandıracağız.

Mevcut belediyenin kent meydanında başlayan bir projesi oldu. Zamanlama doğru mu değil miydi? tartışılır. Ama hizmet hizmettir. Şu anda yüzde kaçı biterse bitsin, kaldığı yerden kent meydanını yapıp vatandaşın hizmetine sunacağız.

İlçemize 250 yataklı en modern devlet hastanesi ve diş hastanesi kazandırdık. Şimdi de İzmir, Manisa ve Aydın’a da hizmet verecek olan travmatik acil durum hastanesini sağlık bakanlığımız ve bir üniversitemizle birlikte kazandıracağız.

Ayrancılar Sağlık Kompleksi… Sağlık Bakanlığı ile birlikte kazandıracağımız 14 bin metrekarelik alanda sağlık hizmetine başlayacağız. Bu hizmetin projelendirmesi bitti. Göreve gelir gelmez ihalesini yapıp hayata geçireceğiz.

Sağlık Bakanlığımızla birlikte Torbalı’ya ikinci ağız ve diş sağlığı merkezini açacağız. Tam donanımlı olan bu hastanemiz tüm bölgeye hizmet verecek.

Gezici sağlık hizmeti, bizden sonra aynı nitelikte devam etmedi. Yeni dönemde gezici sağlık ekibi sayısını artırarak, evde sağlık hizmeti bekleyen tüm hemşehrilerimize ulaşacağız. Bunun yanında gezici diş sağlığı hizmeti de ekleyeceğiz. Mobil araçlarımızla mahalle mahalle gezerek diş taramalarını gerçekleştireceğiz.

İlçemize yeni 5 bin toplu konutu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla birlikte kazandıracağız. Bununla birlikte buna Torbalı’da ikamet şartı getireceğiz ve Torbalı’daki dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapacağız. Bunun yanında Torbalı Kart ile dar gelirli vatandaşlara destek olacağız. Emekli vatandaşlarımız için el sanatları kursları, seminerler ve eğitimlerle buluşacaklar. Burada da çay kahve belediyeden.

Alzeimer ve Engesiz yaşam merkezi kuracak, medikal yardım ve çölyak yaşam desteği vereceğiz. Torbalı’da dar gelirli yuva kuracak gençlerin beyaz eşyası da Özgür Ağabeylerinden. 2014-2019 döneminde bizim de uygulamaya koyduğumuz yeni doğan paketimiz vardı. Ona da devam edeceğiz. böylece dünyaya ilk adımı attıkları andan itibaren hemşehrilerimizin yanında olduğumuzu göstereceğiz. Yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza günlük sıcak yemek dağıtımı için bir gıda tesisini de kuruyoruz. Bundan bir tane de Ayrancılar’a düşüyor.

Her yıl yeni 5 okul Torbalı’mıza toplamda 61 yeni okul kazandırdık. Belediye olarak arsa üreterek Milli Eğitim Bakanlığımızla birlikte her yıl 5 yeni okulu ilçemize kazandıracağız. İlçemizde her yıl 6 bin öğrencimiz lise giriş sınavlarına hazırlanıyor. Ücretsiz etüt merkezini Ayrancılarda ve Torbalı merkezde açıyoruz. Bu merkezlerde Torbalı’da ikamet eden öğretmen kardeşlerimizi istihdam edeceğiz.

Siz isteyeceksiniz biz yapacağız. Öğrencilerimize 24 saat hizmet verecek olan ücretsiz çay ve ikramların olacağı yeni nesil kütüphaneleri açacağız.

Amatör spor kulüpleri desteklemeye devam edeceğiz, Ayrancılar’a Fırat Yılmaz Çakıroğlu Gençlik Merkezi kazandırmıştık, şimdi de Geçlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte kapalı yüzme havuzu kazandıracağız. Bununla beraber Torbalı Stadıyla ilgili bir müjdeyi de vereyim. Muratbey Mahallesi’nde bulunan stadı yeniliyoruz. 2 bin kişilik yeni stadyumu inşa ediyoruz. Ayrıca yanına bin kişilik kapalı spor salonu ve yarı olimpik kapalı yüzme havuzunu ve tenis kortunu ilçemize kazandırıyoruz.

Kadınlarımızın iş hayatında yanlarında olmak ve iş hayatına katılımlarını kolaylaştırmak için bir tanesi 24 saat çalışacak olan toplamda 5 adet kreşi inşa edeceğiz. Kültür gezilerimiz olacak. Türkiye’nin önemli noktalarına ücretsiz kültür gezileri düzenleyeceğiz. Kadın kooperatiflerini kuracağız. Yine kadınlarımıza iş hayatında destek ve eğitim merkezini de kuracağız.

Üniversiteye giden her gence yıllık 10 bin TL bursu veriyoruz. 2014-2019 Ak Parti belediyeciliği döneminde üniversiteli öğrencilerimize burs veriyorduk. Ancak bu bizden sonra kesildi. Ama şimdi Torbalı’da ikamet eden tüm öğrencilerimize burs verecek, gençlere aylık 5 GB internet paketi de hediye. Yine gençler için 18-25 yaş arası gençlerimize belediyemizin sosyal tesislerinde kullanabilecek. Yine gençlerimize belediyemize bağlı ofis hizmetini vereceğiz.

-Kent meydanı yapılmasından dolayı pazarcı esnafımız çok zor şartlar altında çalışıyorlar. İnşallah bizimle beraber bu sorunu da kökten çözüyoruz. Pazarcı esnafımıza yeni kapalı pazar yeri yapacağız. Bu pazara sadece Torbalı’nın esnafı gelecek. Dışarıdan başka esnafı almayacağız. Bu proje 24 saat açık, altında da dükkanları olan bir kompleks olacak. Pazarcı esnafımızı dolaştığımızda söz verdik.

-Yeni sanayi sitesi. Çevre Şehircilik Bakanlığımızdan yer tahsisini sağlayacağız ve kredi desteğiyle sanayi esnafımızı kira öder gibi işyeri sahibi yapacağız. Biliyorsunuz Torbalı aynı zamanda bir sanayi şehri ve bu nedenle lojistik hizmeti de alıyor. Ve TIR’lar ve kamyonlar şehri içinde park yeri bulamıyordu. Bunu da yeni inşa edeceğimiz park alanıyla çözeceğiz. Yeni Küçük Menderes OSB Alanınını ilçemize kazandırıyoruz.

-Tarım ve Orman Bakanlığımızla birlikte Toprak Mahsulleri Ofisinin alım şubesi Torbalı’ya açılacak. Küçük Menderes bölgesinin tamamına hizmet edecek. Ziraat Odamızla birlite toprak bitki ve su analiz laboratuvarı kuracak, çiftçilerimize gübre ve fidan desteği vereceğiz. İzmir Kalkınma Ajansı ile birlikte kuracağımız soğuk hava deposu sayesinde çiftçilerimizin ürünleri bozulmayacak. Kentin belli noktalarına kantarlar kuracağız.

-Kültür sanat faaliyetlerine önem vereceğiz. Metropolis Antik Kentin tanıtımı için konser ve etkinlikler yaparak yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline getireceğiz. Torbalı Arkeoloji Müzemizi de kuruyoruz. Yerel sanatçılarımızı da bu doğrultuda destekleyeceğiz. Yine aynı şekilde ilçe tiyatro ve konservatuvarını da kuracağız.

-Vatandaşımızı mağdur etmeyecek şekilde gerekli emsal artışını uygulayarak gerekli kentsel dönüşüm uygulamalarını Çevre Şehircilik Bakanlığıyla beraber hayata geçiriyoruz. Ayrıca ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösterecek arama kurtarma ekibini de kuracağız.

-Belediyem Yanımda uygulamasıyla hem kaynak israfının önüne geçecek hem de hemşehrilerimizin sorunlarını kolayca çözeceğiz. Vatandaş ile belediye arasındaki ilişkinin online olarak kesintisiz olmasını istiyoruz. Bir tuşla istediğiniz veriye ulabilirsiniz. Belediyemizde de bu uygulamaya en kısa zamanda geçeceğiz. Teknoloji atölyesi, ücretsiz cep telefonu şarj istasyonu ve ücretsiz wi-fi hizmeti.

– Daha temiz daha yaşanabilir Torbalı için merkez caddelerdeki çöp konteynerlerini yer altına alacağız. Sıfır atık hedefimiz var. Geri dönüşüm toplama ve ayrıştırma tesisi kuracağız.