Gündem

AK Parti’den EYT açıklaması geldi! EYT’de son durum ne, çalışmalar hangi aşamaya geldi?

Birçok vatandaşın merakla beklediği EYT ile ilgili açıklamalar AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’ndan geldi. Akbaşoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamasında “Belediyelerde çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusu karara bağlandıktan sonra EYT’li kardeşlerimizin durumunu masaya yatırarak platform yetkililerle görüşeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile İlgili Açıklama Geldi

Türkiye’de milyonlarca vatandaş uzun bir süredir emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili atılması beklenen düzenleme çalışmalarını takip ediyor. Yetkililerden konuya ilişkin bir açıklama ve düzenleme adımı bekleyenler için bir açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’ndan geldi. Akbaşoğlu EYT ile ilgili yaptığı açıklamada, 5 adımlı bir programın söz konusu olduğunu ve bunun da ilk ikisinin hayata geçirildiğini dile getirdi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Muhammet Emin Akbaşoğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu’nun kendilerini ziyaret ettiğini belirtti ve konuya ilişkin olarak “Kendi taleplerini sözlü ve yazılı olarak ilettiler. Bu konuyla ilgili ayrıntılı görüşme yaptık. 5 adım atmak suretiyle bir süreç yönetiminden bahsetmişti. Bir asgari ücretle işe başlayacağız. Memur ve emeklilerin durumunu ele alacağız. Bunları hayata geçirdik.” dedi.

“3600 Ek Gösterge ile İlgili Görüşmeler Başladı”

Akbaşoğlu açıklamasının devamında ise “3600 ek gösterge ile ilgili çalışma yapacağımı söylemiştim, görüşmeler başladı. Bu süreç yönetimi kendi sıralaması içerisinde devam ediyor. İnşallah 2022 yılı içerisinde nasıl bir sonuç oluşturduğunu göreceğiz. Çalışma Bakanlığı çalışmaları yürütmektedir” ifadelerine yer verdi.

Muhammet Emin Akbaşoğlu açıklamalarının ilerleyen bölümlerinde ise bu konuda yeni düzenlemeler yapılması isteğinin ortaya koyulabileceğini belirtti ve gösterge ile ilgili çalışma grupları oluşturarak kamu çalışanı ile ilgili söz verilen kadrolar ve bununla birlikte hiyerarşik anlamda kendi içerisinde de adil bir yaklaşımı belirlemenin konulacağını ifade ettiklerini söyledi.

3600 Ek Gösterge Sonrası Sırada EYT Var

Akbaşoğlu açıklamalarına “Belediyelerde çalışan bütün sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusu karara bağlandıktan sonra EYT’li kardeşlerimizin durumunu masaya yatırmak, platform yetkililerle görüşmek suretiyle kamuoyuna ne yapacağımızı net bir şekilde ifade edeceğimizi paylaşmış olduk. Onlar da memnuniyetlerini ifade ettiler” sözleri ile devam etti. Akbaşoğlu’nun ifadeleri sonrasında 3600 ek göstergenin tamamlamasından sonra sıranın EYT aşamasına geleceği öğrenildi.