AK Parti’den yeni düzenleme: Para cezalarına zam geliyor!

AK Parti, kamuoyunda “8’nci Yargı Paketi” olarak bilinen yeni düzenlemeyi Meclis’e sundu. Bu düzenleme ile ilgili detayları paylaşan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, adli para cezalarında önemli değişikliklerin olduğunu açıkladı.

Adli para cezaları yükseliyor

Yapılan düzenleme ile 1 günlük adli para cezasının alt sınırı 20 TL’den 100 TL’ye, üst sınırı ise 100 TL’den 500 TL’ye yükseltiliyor. Ayrıca, ön ödeme miktarı hesaplanırken 1 günün karşılığı olan tutar da 30 TL’den 100 TL’ye çıkarılıyor.

Yargı hizmetlerinde etkinlik için yenilikler

AK Parti’nin hedefi, yargı hizmetlerinin daha etkin bir şekilde sağlanması. Bu kapsamda, yargılamaya dair başvuru sürelerindeki karmaşıklığı gidermek için hafta ve ay olarak ifade edilen sürelerin kullanılması planlanıyor.

Kesinleşmiş hapis cezaları ve örgüt üyeliği düzenlemesi

Düzenlemeyle, kesinleşmiş hapis cezaları için ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerin kısıtlanması kuralı değiştiriliyor. Ayrıca, örgüt üyeliği suçunun örgüt adına suç işlemekle müstakil bir suç haline getirilmesi de öngörülüyor.

Emeklilere bayram ikramiyesinde artış

Teklifte ayrıca, emeklilerin Ramazan ve Kurban bayramlarında alacakları ödemelerde yüzde 50 oranında bir artış yapılması öngörülüyor. Buna göre, bayram ikramiyesi 2 bin TL’den 3 bin TL’ye çıkarılacak.

 

Exit mobile version