İzmir HaberleriPolitika

AK Partili Aday Adayı Buca’ya ve işçilere vaatlerini sıraladı

HABER/ Didar DEMİRCİ- AK Parti Buca Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Kalfaoğlu, belediye başkanı seçilmesi durumunda ilçe için yapacaklarını açıkladı. En önemli vaatleri arasında Buca Belediyesi işçilerine de yer veren Kalfaoğlu, hiçbir belediye işçisini işten çıkarmayacağını söyleyerek, en düşük işçi maaşını 35 bin TL yapacağını duyurdu. Buca Belediye Başkanı olarak hedeflerini aktaran Kalfaoğlu, “Buca’nın kaderini değiştirecek, Buca’yı hak ettiği noktaya taşıyacağız” dedi.

“SON 15 YILIN EN BÜYÜK YATIRIMINI BİZ GETİRDİK”

AK Parti Buca İlçe Başkanlığı makamında 3 yıl görev yapan ve bu süreçte Buca için önemli yatırımların hayata geçmesine vesile olduklarını hatırlatan Kalfaoğlu, Buca Cezaevinin kaldırılmasından, eskiyen ve yıpranan Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesinin yenilenmesine ve yeni hükümet binasından yeni okul binalarına kadar bir çok hizmeti sıraladı. Kalfaoğlu, “Kıymetli Bucalı hemşehrilerimiz şunu bilsinler ki; son 100 yıl içinde Buca’ya en büyük kamu yatırımını Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın olurları ve partimin destekleri ile ben getirdim. Bu sayede son 3 yılda Buca’ya 8,5 milyar TL’lık kamu yatırımı geldi. İşte tüm bunlar benim ve AK Parti belediyeciliğinin yapacaklarının teminatıdır. Buca Belediye Başkanlığı görevine seçilirsem, Bucalı hemşehrilerim, ‘Hizmet nasıl yapılır?’ sorusunun cevabını öğrenecekler” mesajını verdi.

“EN DÜŞÜK MAAŞ 35 BİN TL OLACAK”

AK Parti Buca Belediye Başkan Aday Adayı Kalfaoğlu, Buca Belediyesi işçilerini de unutmadı. Kalfaoğlu, belediye başkanı seçilmesinin ardından belediyede bir kişinin bile işten çıkartılmayacağının altını çizerek, “Namus ve şeref sözü veriyorum” dedi. Öte yandan işçilere bir de vaatte bulunan Kalfaoğlu, “Buca Belediyesinin çalışanları, kıymetli işçi kardeşlerim. Ben hepinize söz veriyorum. Kimse işten çıkarılmayacak. Bir de buradan bir müjde veriyorum. 31 Mart’ta belediye başkanı olduktan sonra, nisan ayında maaşlarınız tam 35 bin TL olarak yatacak. Yani Buca Belediyesinde en düşük çalışan maaşı 35 bin TL olacak. Bunun sözünü Buca halkına veriyorum. Bunu AK Partili Buca Belediyesi yapacak” sözlerini kaydetti.

“BUCALI OLMAKTAN GURUR DUYACAKLAR”

Belediye Başkanlığı görevini üstlendiğinde ana hedefinin Buca’yı İzmir’in gözbebeği yapmak ve Bucalıların yaşadıkları kentle gurur duymasını sağlamak olduğunun altını çizen Kalfaoğlu, “Buca Cezaevi alanını Millet Bahçesi ve yeşil alan yapacağım. Hipodromun oradaki eski demir yoları Buca Belediyesine yeşil alan ve yürüyüş yolu yapılması için tahsis edildi ancak yaklaşık 2 yıldır bir şey yapılmadı. 4 ay sonra belediye başkanı olduğumda orayı da biz yeşil alan yapacağız. Öte yandan Buca’nın yüzde 80’inin kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Bu noktada Buca’yı sil baştan yeniden planlayacağız. Yollarımızı yapacağız. Her Bucalı ayda bir arabasını sanayi sitesine götürüyor. Bir asfalt şantiyesi hikayesi uydurdular. İki sene oldu. Hani Buca’nın yollarını asfaltlıyordun, hani şantiye açıyordun? Benim yaptığım hizmetler dışında Buca’da hangi hizmetini yerine getirdin? Buca’nın yıllardır kanayan bir diğer yarası da Bucaspor… AK Parti belediyeciliği varken Bucaspor birinci ligdeydi. Şu anda Bucaspor’u perişan ettiler. Bucaspor şu anda sahipsiz. Ben, belediye başkanı olduğum zaman bu da sözümdür, Buca Belediyesi olarak Bucaspor’a maddi manevi her desteği vereceğim ve Buca sporu Süper Lig’e taşıyacağız” diye konuştu.

“BUCA İÇİN MİLAT OLACAĞIM”

Ayrıca vaatleri arsında sosyal belediyecilik başlığına da değinen Kalfaoğlu, “Buca Belediyesi şu anda sosyal belediyecilik anlayışından çok uzak. Sosyal Belediyecilik Buca’da biteli 15 yıl oldu. Ben belediye başkanı odluğum zaman Buca’da kapı kapı gezip yardım eli uzatmadığımız vatandaşımızı bırakmayacağım. Gençlerimizi spora teşvik edeceğiz. İhtiyacı olan, başarılı her öğrencimize burs vereceğiz. Buca’da 47 mahallemiz var. Buca’mızın her mahallesine sosyal market ve lokanta açacağım. Bunun yanında 47 mahallemize aş evi açacağız. Engelli vatandaşlarımız için de engelsiz kafe diye bir projemiz var. Engelli vatandaşlarımızın ücretsiz çay, kahve ve internet hizmetlerinden yararlanabileceği bir proje olarak planlıyoruz. Bir diğer önemli konu da 600 bin nüfuslu Buca’da sadece rahmetli Işılay Saygun’un yapmış olduğu 450 kişilik konferans salonu var. Bu da kentimiz için bir sorun. Ben belediye başkanı olduğumda, Buca’ya yeni konferans salonlarını, sinema salonlarını, tiyatro salonlarını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağım. Benim belediye başkanlığım, sosyal belediyecilik ve Buca için bir milat olacak” açıklamasını yaptı.