AK Partili Aydemir’den Mezarlık Göndermesi: “Biz de bir Özgür gider, bir Özgür gelir” 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında, AK Parti Meclis Üyesi Latif Aydemir yaptığı açıklamalarla gündemi belirledi. “Biz de bir Özgür gider, bir Özgür gelir” diyerek sözlerine başlayan Aydemir, “Ben Bayraklı’dan birinci sıra meclis üyesi olarak söylüyorum ki, mezarlıklar kendilerini vazgeçilmez sanan insanlarla doludur.” ifadelerini kullandı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis birleşimi gerçekleştirildi. Mecliste yapılan açıklamalar dikkat çekti. Önceki dönem AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal hakkında yapılan ‘Önce Ay’a sonra Venüs’e gönderdiler’ açıklaması için MHP Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’ye tepki gösterildi. 

Aydemir’den Tepki Geldi

AK Parti Bayraklı Meclis Üyesi Latif Aydemir Boztepe’nin ardından söz alarak, “Biz de bir Özgür gider, bir Özgür gelir. Ben Bayraklı’dan birinci sıra meclis üyesi olarak söylüyorum ki, mezarlıklar kendilerini vazgeçilmez sanan insanlarla doludur.” şeklinde konuştu. 

Çankaya Katlı Otoparkı da Gündemdeydi 

Meclisin bir diğer gündemi ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın “Son zamanlarda yaşadığım en büyük üzüntülerden bir tanesi. Maalesef bütün süreçler bitmiş. Riskli yapı kararı alınmış, arkasından itirazlar görüşülmüş, mahkeme aşaması istinaf dâhil hepsi tamamlanmış. Artık orayı yıkmak dışında bize kalmış hiçbir seçenek yok.” şeklinde hakkında açıklama yaptığı Çankaya Katlı Otoparkı idi. 

 “Buraya bir çivi bile çakılamaz.” 

Çankaya Katlı Otoparkı ile ilgili yıkım değil de güçlendirme olması gerektiğini dile getiren AK Partili Aydemir, konuşmasında: “Karavanlarla başladık meclisimize. Ben Bayraklı’da Başkanımız İrfan Önal tarafından yapılan çalışmalar sonucunda gördüm. Bayraklı’da son 10 gün içerisinde Bayraklı temizlenmiş, teşekkür ediyoruz. Çankaya’da bulunan katlı otoparkın yarısı Büyükşehir’e yarısı Vakıflar bölge Müdürlüğü’ne ait. Günde 4 bin aracın giriş yaptığı İzmir’in en büyük otoparkı olarak bilinen bodrum kat dahil olmak üzere 9 katlı yapımızın 2 katı ticari dükkan olup 93 adetinin kira geliri Büyükşehir’e aittir. Tabanda 5 bin metrekare alana sahip otoparkın 1’inci derece arkeolojik sit olması sebebiyle buranın yıkımı söz konusu. Oysa ki buraya bir çivi bile çakılamaz. Bu binanın tapuda da şerhi var. Yıkılıp tekrar yapılacağı varsayılırsa bugünkü maliyetiyle 1 milyar 350 milyon TL’ye mal olacaktır. Ayrıca bu otoparkın genelinde bin 170 araç bulunmaktadır. Ben bir müteahhit olarak bu binanın güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu alanın 1 KM ötesinde bulunan bir cici parkımız var. Bu parkın yeşil alanının mevzuata uygun olarak projelendirilip, otopark olarak değerlendirip, Konak, Çankaya bölgesinde yaşayan insanlarımızın otopark ihtiyacına cevap vermiş olabiliriz” sözlerine yer verdi. 

Exit mobile version