AK Partili Başdaş’tan Atatürk Meydanı çıkışı

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Saat Kulesi’nin bulunduğu Atatürk Meydanı’nın daha da büyütülmesi ve yıkılan İZBB binasının yerine yeşil alan yapılması için çağrıda bulundu. Atatürk Meydan’ını Cumhuriyet’in 100’üncü yılına yakışan bir şekilde daha büyük bir alan haline getirilmesini isteyen Başdaş, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında İzmir’in üzerine düşen sorumluluk bu tarihi dönemece yakışan ilklerin kentine yakışan İstiklâl Savaşımızı da kuruluşumuzu yansıtan görkemli bir meydana sahip olmaktır” dedi.

METRUK GÖRÜNTÜ İZMİR’E YAKIŞMIYOR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün istiklali ilan ettiği kente daha büyük ve yeşil bir Atatürk Meydanı’nın yakıştığının altını çizen Başdaş, yaklaşık 2 yıldır yıkımı tamamlanamayan İzmir Büyükşehir Belediye binasının durumuna ilişkin eleştirilerini de sıraladı. Yıkımı tamamlanamayan binanın mevcut görüntüsünün rahatsızlık verdiğini belirten Başdaş, “İki yıla yakın bir süredir yıkımı tamamlanmayan Konak Atatürk Meydanı kentimiz ve ülkemiz için gurur yılı olan 100’üncü yılda meydanın metruk görüntüsü İzmir’e yakışmamıştır” dedi.

ADINI BÜSTE YAZMAK YETMEZ

Meydanın adını belirtmek için bir büst koyup üzerine de “Atatürk Meydanı” yazmanın yeterli olmadığını ifade eden Başdaş, “Şimdi bize düşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan bu meydanı tüm heybetiyle geleceğe taşımaktır. Konak Meydanı’na ‘Atatürk Meydanı’ yazılı bir büst-tabela koymak bu onuru yansıtmak için yeterli değildir. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm meslek odalarına sesleniyoruz. Gelin, Konak Atatürk Meydanı’nın geleceğe yeşil alan olarak taşıyalım” mesajını verdi. Başdaş, “Kentimizin yeşil alan ihtiyacı bir yana İzmir’e gelen her misafirin mutlaka uğradığı bu meydan Atatürk’e ve İzmir’e yakışır bir şekilde güzelleştirilmelidir. Atatürk’ün kurduğu bir ülkede yaşamaktan gurur duyan herkes, kentimizi yeşil alan ile buluşturmak isteyen bütün yöneticilere çağrımızdır” dedi.

Exit mobile version