Editörün SeçtikleriEkonomi

AK Partili isim resmen açıkladı! Emekli maaşlarına bir daha zam yapılacak

Emekliler, yüksek enflasyonun etkisiyle eriyen maaşlarına çözüm bulunması için sık sık seslerini yükseltiyorlar. Yılbaşında yapılan zamların ardından dahi emekli maaşları, enflasyon karşısında değer kaybetmeye devam ettiği belirtilerek emeklilerin taleplerine olumlu yanıt verilmediği bir dönemde, AK Partili isimlerden önemli açıklamalar geldiği ifade edildi. Bununla beraber Cumhur İttifakı ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli maaşları için iyileştirme yapacağını paylaştı.

Turgut Altınok’un Açıklamaları

Turgut Altınok, TBMM’nin kapalı olması nedeniyle emeklilerle ilgili kararların Meclis’te alınması gerektiğini belirtirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan görüşmelerde bütçe imkanları doğrultusunda emeklilere yönelik iyileştirmelerin yapılacağını vurguladı. Tüm bunlarla beraber Altınok, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emeklilerin mağduriyetinin farkında olduğunu vurgulayarak, emeklilere her türlü desteği verdiklerini ifade etti. Altınok açıklamalarında Altınok ayrıca, Ankara’da seçilmesi halinde emeklilere 5 bin TL destek sağlayacaklarını paylaştı.

Emekli Zammıyla İlgili AK Parti Genel Sekreterinden Açıklama

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin de emeklilere yönelik düzenlemelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin, emeklilerin beklentilerini karşılayacaklarını söylerken, çalışmaların sürdüğünü ve kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. Fatih Şahin, vatandaşın beklentileri doğrultusunda siyaset yaptıklarını ve bu yönde çalışmaların olduğunu ifade ederek, emeklilerin beklentilerinin farkında olduklarını vurguladı. Şahin, sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.