AK Partili Numan Kurtulmuş Bursa’da konuştu: Cumhurbaşkanlığı sistemini millet beğenmiyorsa değiştirir

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Bursa ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Bursa’da açıklamalar yapan Kurtulmuş, ittifak arayışında olan 7 siyasi partinin tutumlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş konuya ilişkin açıklamasında “Kendisi orada olmayan ama görülmeyen parti ile birlikte 7 parti vardır. Cumhurbaşkanlığı sistemi, biri istedi diye uygulanmamaktadır. Bu sistem, referandumla kabul edilmiştir. Bunu millet seçmiştir. Bunu millet beğenmiyorsa, değiştirir” sözlerini dile getirdi.

Kurtulmuş, Rusya – Ukrayna Savaşına Değindi

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ekibiyle birlikte Bursa’yı ziyaret etti ve burada AK Parti Bursa İl Başkanlığı binasına gitti. Burada medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Kurtulmuş, Türkiye’nin gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Öte yandan açıklamalarında gündemine Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı da dahil eden Kurtulmuş, “Dünyanın bütün ülkelerinde gündemin birinci maddesi, Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaştır. Ne yazık ki sivil ölümlerin devam ettiği haberini alıyoruz. Güç mücadelesinin yansımalarından biridir. Bu kriz sadece tek başına bir sebep değildir, bu rekabetlerin sonucu ortaya çıkmaktadır. Önümüzdeki yıllarda da bunların yaşanacağını düşünüyoruz. Su, enerji ve gıda krizleri bizleri beklemektedir” dedi.

“Erdoğan’ın Karşısına Kimi Çıkaracaklarına Millet Bakacak”

Açıklamalarında ittifak arayışında olan 7 siyasi partinin tutumuna ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı sisteminin referandumla belirlendiğini ve millet isterse bunun değişebileceğini ifade etti. Kurtulmuş söz konusu açıklamasında “İlk olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına kimi çıkaracaklarına millet bakacak. Başa geldiklerinde, bize sığınan mültecileri ne yapacaklardır? Türkiye ne doğuya ne de batıya dönemez. Türkiye kendi ekseni etrafında dönmek zorundadır. Şu anki ekonomik sıkıntıların çözümünü IMF’nin kapısında mı arayacaklar? Vatandaşlarımızın aklında hep bunlar vardır” sözlerini dile getirdi.

Exit mobile version