Eğitim

Akademik kariyer yapmak isteyenler için güzel haber: e-YÖKDİL geliyor!

Türkiye’de binlerce kişi akademik kariyer için YÖKDİL’e katılıyor. YÖKDİL şimdiye kadar yılda 2 kere sınav merkezlerinde gerçekleşiyordu. Ancak ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün güzel haberi verdi. Prof. Dr. Aygün tarafından yapılan açıklamaya göre e-YÖKDİL geliyor.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Aygün YÖKDİL’e ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Aygün, e-YÖKDİL ile ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

Bu kapsamda yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Hedeflerimizden biri de elektronik sınav sayısını ve çeşitliliğini artırmak. Bu kapsamda YÖKDİL sınavını basılı ortamda gerçekleştirmeye devam ederken aynı zamanda elektronik ortamda da uygulamayı planlıyoruz. e-YÖKDİL için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıl e-YÖKDİL’i elektronik sınav merkezlerimizde uygulamaya başlayacağız.”

Çukurova e-sınav merkezinde incelemede bulunan Prof. Dr. Halis Aygün elektronik yabancı dil sınavı uygulamalarına ilişkin olarak ise “Çukurova e-sınav merkezinin hizmet vermeye başlamasıyla tek bir sınava giren aday kapasitemiz 6 bine ulaşmış oldu. Ayda en az bir kez yapılan e-sınavlara yılda 50 binin üzerinde aday katılıyor.” Dedi.