Akaryakıt duruldu; motorin indirimi pompaya yansıdı! İşte güncel 10 Eylül 2022 benzin, motorin ve LPG litre fiyatları…

Dünya genelinde yaşanan resesyon endişelerinden en çok etkilenen borsalardan birisi petrol borsaları oldu. Özellikle brent tipi petrolün varil fiyatında yaşanan ani gerilemeler, benzin ve motorin fiyatlarını etkilemeye başlarken; ham petrolde de benzer bir aşağı yönlü hareket hakim olmaya başladı. Öte yandan en son indirim alan motorin fiyatları, pompaya yansırken; motorin ve benzinin bugünkü durumu merak edilir oldu.

ÇİN PETROLDEKİ RESESYON ENDİŞELERİNİ ARTIRDI

Küresel resesyon korkularının baş gösterdiği 2022 yılının mart ayından bu yana özellikle Çin’den gelen talep endişeleri petrol fiyatlarında aşağı yönlü bir hareketliliğe yol açtı. Son zamanların en çok değer kaybını yaşayan petrol fiyatları, bu hafta da değer kaybederek piyasadaki yerini aldı. Ancak, petrolde yaşanan değer kaybı henüz motorinin ton fiyatına yansımadı.

MOTORİNE EN SON İNDİRİM GELDİ

Petroldeki gerilemenin ardından benzin ve motorine indirim de arka arkaya geldi. Geçtiğimiz cuma günü 1 lira 51 kuruş indirim alan benzini, perşembe günü 1 lira 12 kuruş alan motorin takip etti. Brent tipi petrolün varil fiyatında devam eden düşüşün motorine ya da benzine ne zaman indirim olarak yansıyacağı ise, henüz sektör kaynaklarınca veya hükümet yetkililerince açıklanmadı.

İŞTE GÜNCEL 10 EYLÜL 2022 CUMARTESİ GÜNÜ BENZİN, MOTORİN VE LPG LİTRE FİYATLARI

İZMİR

AYDIN

ÇANAKKALE

DENİZLİ

MUĞLA

Exit mobile version