Akaryakıt fiyatlarına yağmur gibi zam yağınca sektör ayağa kalktı! Vatandaş benzin ve mazot bulamayacak…

Son aylarda akaryakıt ürünlerine küresel gelişmelerin de etkisiyle peş peşe gelen zamlar vatandaşa olduğu kadar akaryakıt sektörünün kendisine de olumsuz yansımış, kâr marjı düşen akaryakıt sektörü temsilcileri harekete geçme kararı almıştı. Söz konusu gelişmeler ışığında sektör yetkilileri, taleplerini Ticaret Bakanlığı’na ve EPDK’ya iletti.

Sözcü’den aktarılanlara göre, BTSO akaryakıt ve enerji sektörü temsilcilerinin yer aldığı heyet, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Ticaret Bakanlığı’nı ziyaret ederek sektörün talep ve beklentilerini iletti. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay durumu “Nakliye bedellerinin bayilerin toplam kâr marjının içerisinde yer alması dağıtım bölgelerine uzak olan bayilerimizi olumsuz etkiliyor. Ayrıca dağıtım bölgelerine yakın bazı yerlerin pompa satış fiyatları Bursa gibi uzak illere göre daha yüksek” diyen Burkay, “Pompa satış fiyatlarının da dağıtım bölgelerine uzaklık göz önünde bulundurularak belirlenmesi en önemli taleplerimiz arasındaydı” diyerek özetledi.

SEKTÖR ALARM VERİYORDU

Akaryakıta ardı ardına gelen zamlarla birlikte kâr marjı düşen akaryakıt sektör temsilcileri, ülke genelinde istasyonların birer birer kapanmaya başlayacağına yönelik endişelerine aylardır devam ediyor. Sektör temsilcileri böyle bir durumda vatandaşın benzin ve mazot bulmakta sıkıntı yaşayacağı uyarısında da bulunmuştu.

Exit mobile version