EkonomiGündemKamu

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili değişiklik: Salı gününden itibaren uygulanacak!

Akaryakıt fiyatlarında yeniden değişiklik yaşanacağı öğrenildi. Alınan bilgilere göre Salı gününden itibaren benzine indirim geleceği açıklanırken güncel akaryakıt fiyatları ile ilgili ise bilgi verildi.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI
Geçen yıl Eylül ayında 70 dolar olan petrol fiyatları 2022 Haziran ayında 120 dolar seviyelerine yükselerek yüzde 64’ten fazla değer kazandı. Yurt içinde ise dolar/TL kuru ve petroldeki yükselişle hemen her hafta en az bir kere zamlanan akaryakıt fiyatları ise 30 liraya ulaşmış durumda.

Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 29,94 TL’ye, Ankara’da 30,05 TL’ye, İzmir’de 30,07 TL’ye satılıyor. Benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 27,51 TL’ye, Ankara ve İzmir’de 27,63 TL’ye satılıyor.

SALI GÜNÜNDEN İTİBAREN
Benzin ve motorin indirimi bekleyen araç sahipleri gelen açıklamaları merakla takip ederken akaryakıt sektörü temsilcilerinden alınan bilgiye göre, petroldeki düşüşün henüz uluslararası benzin ve motorin fiyatlarına yeterince yansımadığını, bugün fiyatlarda bir değişim beklenmediğini, petrol fiyatlarında tekrar yükseliş olmaması durumunda salı gecesi benzinde indirim olabileceğini iletti.