EkonomiGündem

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili şaşırtan karar: İndirim pompa fiyatına yansımayacak!

Dolardaki yükselişin ardından akaryakıt fiyatlarına büyük zam gelmişti. Ancak dolardaki sert düşüşün ardından benzin, motorin ve LPG’ye indirim bekleniyordu. Akaryakıt fiyatlarında indirim beklenirken yeni bir karar alındı. EPGİS, Twitter hesabından benzin, LPG ve motorine indirim yapıldığını ancak pompaya yansımayacağını duyurdu.

İNDİRİM POMPAYA YANSIMAYACAK

”Akaryakıt Ürünlerinde ÖTV Düzenlemesi 24/12/2021 tarihinde geçerli olmak üzere Benzinde 1,63 Motorinde 1,65 TL/LT indirim gerçekleşmiştir. İndirim oranı kadar ÖTV’de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacaktır.”

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş yaptığı açıklamada, dolarda yaşanan sert düşüşün akaryakıt fiyatlarını da etkileyeceğini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın açıklamalarının ardından hesaplamalarımıza göre akaryakıt fiyatlarına kısa zamanda yansıyacak ciddi bir düşüş bekliyoruz.” demişti. Aktaş, kurdaki düşüş nedeniyle bu hafta içinde benzin, motorin ve LPG ürünlerinin tamamına yansıyacak bir indirim beklendiğini söylemişti.

GÜNCEL BENZİN FİYATLARI (22 ARALIK 2021)

Güncel Benzin Litre Fiyatları:

İstanbul’da benzinin litresi : 12,23 TL
İzmir’de benzinin litresi : 12,30 TL
Ankara’da benzinin litresi : 12,28 TL