Akaryakıt sektöründen bir indirim sinyali daha geldi: motorine 10 Ağustos 2022 tarihinden sonra indirim bekleniyor! Hem de…

Brent tipi petrolün varil fiyatında yaşanan değişimler, pompaya yansımaya başladı. Cumartesi günü itibariyle geçerli olan benzin ve motorin indirimi pompaya yansır yansımaz akaryakıt fiyatları değişti. Akaryakıtta yeni fiyatlar netleşirken, sektör kaynakları bir indirim daha beklediğini açıkladı. İndirim miktarını da belirten sektör kaynakları, indirimi şu an sadece motorinde beklediğinin altını çizdi.

SON İNDİRİMLE BİRLİKTE BU AYKİ İNDİRİM ORANI 3 TL’Yİ AŞTI

Ağustos ayında şu an için sadece bir kez indirim almış olan akaryakıt ürünleri benzin ve motorin oldu. Cumartesi gününden sonra geçerli olan indirimler kapsamında benzine 2 TL’den fazla indirim gelirken, motorine 1 TL’den fala indirim geldi. Bu ayın ilk haftasından akaryakıta gelen toplam indirim miktarı 3 TL’yi aştı.

SEKTÖR KAYNAKLARI İNDİRİMİN SİNYALİNİ VERDİ

Savaşının etkisini üzerinden atan petrol fiyatlarında normalleşme devam ederken, özellikle brent tipi petrolün varil fiyatında yaşanan düşüş, tahmin edilenden daha fazla olmaya başladı. son günü 96 dolar seviyesinde açan brent tipi petrolün varil fiyatları bir indirimin daha sinyalini verdi. Fiyatları yakından takip eden sektör kaynakları, akaryakıt fiyatlarında 10 Ağustos 2022 Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak bir indirim daha beklediğini ifade etti. İndirimi sadece motorinde bekleyen sektör kaynakları, indirimin oranını ise, 1 TL’nin üzerinde açıkladı.

İŞTE İZMİR, AYDIN, ÇANAKKALE, DENİZLİ VE MUĞLA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İZMİR

Benzin: 20,17 TL/LT

Motorin (Mazot): 23,52 TL/LT

LPG (Otogaz): 11,04 TL/LT

AYDIN

Benzin: 20,25 TL/LT

Motorin (Mazot): 23,57 TL/LT

LPG (Otogaz): 11,11 TL/LT

ÇANAKKALE

Benzin: 20,28 TL/LT

Motorin (Mazot): 23,62 TL/LT

LPG (Otogaz): 11,16 TL/LT

DENİZLİ

Benzin: 20,27 TL/LT

Motorin (Mazot): 23,59 TL/LT

LPG (Otogaz): 11,07 TL/LT

MUĞLA

Benzin: 20,28 TL/LT

Motorin (Mazot): 23,64 TL/LT

LPG (Otogaz): 11,16 TL/LT

Exit mobile version