EkonomiGündem

Akaryakıta Bir Zam Daha! LPG’ye Zam Kapıda

Son zamanlarda iğneden ipliğe bir çok ürüne yapılan zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz gün benzin, motorin ve LPG’ye yapılan zammın ardından bir zam haberi daha geldi EPGİS açıklama yaptı. Bu geceden itibaren LPG’ye 19 kuruşluk zam kararı alındı. Yapıla zam pompa fiyatına yansıyacak.

Yapılan Zam Pompa Fiyatına Yansıyacak

Son zamanlarda neredeyse her gün akaryakıta gelen zam vatandaşların cebini yakıyor. Dolar/TL kurundaki artış akaryakıt fiyatlarını etkilemeye ve zamların pompa fiyatlarına yansımasına devam ediyor. LPG’ye yapılacak zam kararı kesinleşti. EĞGİS tarafından bugün yapılan açıklamada, “Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 23/11/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; LPG Oto gazda 19 KRŞ/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Zam Bu Gece Başlayacak

En son geçtiğimiz günlerde LPG Oto gaza 45 kuruşluk zam kararı alınmıştı. Bugün ise yapılan açıklama ile birlikte LPG’ye 19 kuruşluk zam yapıldı. Zam bu geceden itibaren geçerli olacak. Yapılan fiyat artışı sonrasında oto gazın litre satış fiyatı İstanbul’da ortalama 7,56 liraya, Ankara’da 7,64 liraya, İzmir’de ise 7,66 liraya yükselecek.