Akaryakıtta durağanlık hakim; bu hafta farklı başladı! Gözler sektör kaynaklarında… İşte 12 Eylül 2022 Pazartesi akaryakıt fiyatları

Dünya genelini etkisi altına almış ola nresesyon endişelerinin belirgin bir şekilde gözlendiği alanlardan biri de benzin ve motorin fiyatlarını etkileyen petrol piyasaları oldu. Petrol piyasalarında bir süredir hakimiyet kuran aşağı yönlü hareketlilik, yeni haftada da devam etti. Bu hareketliliğin devamı ise, benzin ve motorinde indirim beklentisini oluşturdu.

SON İNDİRİM MOTORİNE GELMİŞTİ

Ağustos ayı boyunca sıkça zam almış olan motorin fiyatları, eylüle vatandaşı sevindirecek bir biçimde indirim ile başladı. ilk iki hafta içerisinde iki ayrı indirim ile buluşan motorin ve motorin bazlı akaryakıt ürünlerinin litre fiyatı, yeniden 25 TL bandına kadar geriledi. Benzine gelen son indirim ise, motorin indiriminden önce gerçekleşmiş ve benzin ve benzin bazlı akaryakıt ürünlerinin litresini yeniden 19 TL bandına geriletmişti.

AŞAĞI YÖNLÜ PETROL HAREKETİ İNDİRİM BEKLENTİSİ OLUŞTURDU

Petrolde devam eden aşağı yönlü hareketlilik vatandaşlarda indirim beklentisini güçlendirdi. Yeni haftaya durağan başlayan akaryakıt fiyatlarında bugün herhangi bir değişiklik gerçekleşmedi. Sektör kaynakları ise, sessizliğini bugün de korudu. Petroldeki düşüşün kalıcı hale gelmesi halinde indirim beklentisi artacakken; henüz motorin ya da benzine herhangi bir indirimin uygulanıp uygulanmayacağı öğrenilemedi.

İŞTE GÜNCEL 12 EYLÜL 2022 PAZARTESİ GÜNÜ BENZİN, MOTORİN VE LPG LİTRE FİYATLARI

İZMİR

BENZİN: 19,36 TL/LT

MOTORİN (MAZOT): 25,01 TL/LT

LPG (OTOGAZ): 10,73 TL/LT

AYDIN

BENZİN: 19,43 TL/LT

MOTORİN (MAZOT): 25,05 TL/LT

LPG (OTOGAZ): 10,76 TL/LT

ÇANAKKALE

BENZİN: 19,46 TL/LT

MOTORİN (MAZOT): 25,11 TL/LT

LPG (OTOGAZ): 10,84 TL/LT

DENİZLİ

BENZİN: 19,46 TL/LT

MOTORİN (MAZOT): 25,08 TL/LT

LPG (OTOGAZ): 10,76 TL/LT

MUĞLA

BENZİN: 19,47 TL/LT

MOTORİN (MAZOT): 25,12 TL/LT

LPG (OTOGAZ): 10,85 TL/LT

Exit mobile version