Ekonomi

Akaryakıtta indirim dönemi çok kısa sürdü; bu gece yarısından sonra benzin ve motorine zam gelecek iddiası! LPG ise…

Bir süredir zam ve indirimler ile arka arkaya buluşan akaryakıt ürünlerinde yeni hafta da çok farklı başlamadı. Yeni haftaya indirimli giren benzin ve motorin için zam sinyali veren sektör kaynakları, bir süredir fiyatında stabiliteyi sağlamış olan LPG ürünleri için ise, indirim sinyali verdi.

EN SON BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM GELMİŞTİ

Devam eden brent tipi petrolün varil fiyatındaki düşüşten kaynaklı olarak akaryakıt ürünlerine gelen son indirim geçtiğimiz cuma gece yarısından itibaren geçerli olmak kaydıyla yürürlüğe sokulmuştu. Bu indirim kararı doğrultusunda benzin grubu akaryakıt ürünlerinin litresinde 1 lira 15 kuruşluk indirim uygulanacağı öğrenilirken; motorin grubu akaryakıt ürünlerinin litresinde ise, 2 lira 41 kuruşluk indirimin uygulanacağı öğrenilmişti.

BENZİN VE MOTORİNE ZAM; LPG’YE İNDİRİM

Gelen indirimlerin ardından bugün sektör kaynaklarından hem zam hem de indirim sinyali geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak kaydıyla, motorin ve benzinde zam bekleyen sektör kaynakları; LPG’de ise indirim beklediğini açıkladı. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, benzinin litresinde 56 kuruşluk bir zam beklenirken; motorinin litresinde ise, 70 kuruşluk bir zammın beklediği öğrenildi. Öte yandan sektör kaynaklarının LPG’nin litresinde beklediği indirim oranı ise, 42 kuruş oldu.

İŞTE 5 EYLÜL 2022 İZMİR, AYDIN, ÇANAKKALE, DENİZLİ VE MUĞLA BENZİN, MOTORİN VE LPG İNDİRİMLİ FİYATLARI

İZMİR

BENZİN: 18,80 TL/LT

MOTORİN (MAZOT): 24,67 TL/LT

LPG (OTOGAZ): 11,04 TL/LT

AYDIN

BENZİN: 18,87 TL/LT

MOTORİN (MAZOT): 24,71 TL/LT

LPG (OTOGAZ): 11,11 TL/LT

ÇANAKKALE

BENZİN: 18,91 TL/LT

MOTORİN (MAZOT): 24,78 TL/LT

LPG (OTOGAZ): 11,16 TL/LT

DENİZLİ

BENZİN: 18,91 TL/LT

MOTORİN (MAZOT): 24,75 TL/LT

LPG (OTOGAZ): 11,07 TL/LT

MUĞLA

BENZİN: 18,91 TL/LT

MOTORİN (MAZOT): 24,79 TL/LT

LPG (OTOGAZ): 11,16 TL/LT