Akbank, Halkbank, Ziraat Bankası, İşbank dahil tüm bankalarda 1 Mayıs’tan itibaren değişiyor: Şubeye gidilmeyecek!

Akbank, Halkbank, Ziraat Bankası, İşbank dahil tüm bankalarda yeni dönem başlıyor. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 1 Mayıs tarihinden itibaren vatandaşların hesap açmak için bankalara gitmesine gerek kalmayacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumun (BDDK) tarafından yapılan düzenleme ile beraber müşteriler ıslak imza gerekmeden dijital ortamda banka hesabı açılabilecekler.

Özellikle corona virüsü pandemisi döneminde bankalar dijital yeniliklerini duyurdular. Bulaş riskinin önlenmesi için pek çok işlem mobil bankacılık üzerinden yapılmaya başlandı. Son olarak ise hesap açma işleminin dijital ortamda gerçekleştirilmesine karar verildi.

1 Mayıs’tan itibaren uygulanacak

BDDK tarafından yapılan düzenleme 1 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. “Bankalarca Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmelik” başlığı altından yayımlanan düzenlemede mesafeli olsun ya da olmasın bir bilişim veya elektronik haberleşme cihazı üzerinden yazılı şeklin yerine geçecek ya da mesafeli sözleşme ilişkisinin kurulması sağlayacak kararlar yer aldı.
Söz konusu düzenleme ile beraber 1 Mayıs tarihinden itibaren banka şubelerine gitmeye gerek kalmayacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe ulaşmak için tıklayınız.

Exit mobile version