Ekonomi

Akbank’a kredi kartı borcu olanlar dikkat: Banka açıklama yaptı!

Akbank’a kredi kartı borcu olanlar için bankadan açıklama geldi. Yapılan açıklama ile kredi kartı ücretleri ise Eylül 2021 tarihine ötelenebilecek. Öteleme yapmak isteyen müşteriler taleplerini internet sayfası üzerinden iletebilecekler.

Corona virüsü salgını Türkiye’de pek çok vatandaşı ekonomik olarak etkiledi. Bu nedenle bankalar çeşitli açıklamalar ile vatandaşlara destek sağladılar. Akbank resmi internet sayfası üzerinden yaptığı duyuru ile kredi kartı ücretlerinin Eylül 2021 tarihine ötelenebileceğini bildirdi.

Akbank tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

Pandemi sürecinin etkileri nedeni ile müşterilerimizin kredi kartı borçları alışveriş faizi alınarak Ekim 2021 ekstresine kadar, kredi kartı ücretleri ise Eylül 2021 tarihine ötelenebilecektir.

Kredi kart borçları alışveriş faizi ile ertelenecek olup, kredi kart borcunuza ilişkin otomatik ödeme talimatınız varsa bu süre içinde gerçekleştirilemeyecektir. Erteleme sonrası kesilecek ekstreler mevcut koşullar ile devam edecektir. Bankamızdan daha önce yapılandırılmış kartlarınıza, erteleme süresince ödeme yapmamanız durumunda, süre bitiminde ertelenen taksitler ve alışveriş faizi toplu olarak alınacaktır. Ödeme planınızı bu durumu dikkate alarak yapmanızı hatırlatmak isteriz.

Kredi Kartı Ücreti erteleme talepleriniz kapsamında, ücretinizin Eylül 2021 tarihinde yansıtılmak üzere iadesi gerçekleştirilecektir.

Öteleme nasıl yapılır?

Öteleme talebinizi iletmek isterseniz; https://www.akbank.com/basvuru/erteleme/#
İnternet adresinden TC Kimlik numaranızı ve telefon numaranızı girerek başvuru yapabilirsiniz.