Genel

Akbank’ın İcralık Konut Satışları 120.000 TL’ye Ev Sahibi Olmayı Mümkün Hale Getirdi! İcradan Ev Nasıl Alınır? İşte Yöntemi…

Pandeminin yaygınlaşmasıyla birlikte hayatımıza giren e-İhale yöntemi her geçen gün daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanıyor. Özellikle bankaların gerçekleştirdiği icralık ev ve araç satışları için kullanılan e-İhale yöntemi, her vatandaşın satışa çıkarılan konut ve arsaya kolaylıkla ulaşabilmesini sağlıyor. Bu satış yöntemi ile elindeki konutları elden çıkarmaya başlamış olan Akbank ise, en uygun fiyatlı evlerini müşterileri için satışa sunmuş bulunuyor.

Apartman Daireleri Akbank’ta 120 Bin TL’den Başlıyor

İcralık satışları ile vatandaşın dikkatini çeken Akbank, bu ay satışa çıkardığı ve ihaleyi başlattığı konutlarının fiyatını 120 bin TL başlatıyor. Şanlıurfa ilinin Viranşehir ilçesinde yer alan konut için ihale başlangıç bedeli olarak 120 bin TL’yi belirlemiş olan Akbank, ihaleye gelecek olan ilk teklifin bu rakam ve üzerinde başlamasını şart koşuyor. Yani vatandaşlar, 120 bin TL’nin altında bir teklif bu ev için veremiyor. Öte yandan Şanlıurfa ilinin Viranşehir ilçesinde bulunan apartman dairesinin büyüklüğü Akbank tarafından 67 metrekare olarak duyurulmuş bulunuyor. Ayrıca Akbank, Şanlıurfa’da bu ay başka bir daire daha satışa çıkarıyor.

Dairelerin Fiyatı Özelliklerine Göre Değişiklik Gösteriyor

Başta Akbank olmak üzere pek çok banka, satışa çıkaracağı mal ve mülkün değerini bir ekspertiz yardımı ile belirliyor. Özellikle konutlarda; konutun mevkisi, ulaşım yollarına yakınlığı, özellikleri ve çevreci oluşu gibi faktörlere bakarak bir rakam veren ekspertizler, satışa çıkmasının uygun olduğu en taban değeri bankalara sunuyor. Bankalar ise, KDV ödemek zorunda kalmadığı için ellerindeki evleri taban fiyatıyla satışa çıkarıyor. O bankalardan biri olan Akbank ise, bu ay Şanlıurfa’da satacağı ikinci ev için ihale başlangıç bedelini yalnızca 500 bin TL olarak belirlemiş bulunuyor. 180 metrekare büyüklüğü olan bu ev, Şanlıurfa ilinin Suruç ilçesinde yer alıyor.