Akbank’ta 2 gün süren sorun neydi? Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil’den ilk açıklama geldi!

2 gün boyunca hizmet veremeyen Akbank’ta müşteriler mağdur olurken sorunun çözülmesinden sonra Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil’den ilk açıklama geldi. Yaşanan sorunun sistemsel olduğu ve ana bankacılık sistemi veri tabanında ve disk yönetim sistemindeki sorundan dolayı kaynaklandığı öğrenildi.

ÖZÜR DİLEDİ

Açıklamasına “Öncelikle geçtiğimiz iki gün boyunca sizlere yaşattığımız olumsuz deneyimden dolayı içtenlikle özür diler ve sabrınız için teşekkür ederim.” sözleriyle başlayan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, sorunun çözümü için yurtdışından da teknik uzmanların katıldığını belirtti.

“KİŞİSEL VERİLER GÜVENDE”

Akbank Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Binbaşgil, “Sizlere yaşattığımız olumsuz deneyimden dolayı içtenlikle özür diler ve sabrınız için teşekkür ederim. Bu sıkıntılı süreçte herhangi bir siber saldırı yaşanmadı ve müşterilerimizin kişisel veri güvenliğini zaafa uğratacak hiçbir durum oluşmadı. Müşterilerimizin bu dönemde yaşadıkları olumsuzluklar şahsım ve tüm çalışma arkadaşlarım için büyük bir üzüntü kaynağıdır.” ifadelerini kullandı.

Akbank’tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Binbaşgil, 6-7 Temmuz’da yaşanan hizmet kesintisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Binbaşgil, yaşanan olumsuz deneyimden dolayı özür dileyerek, 6 Temmuz’da başlayan banka ana bilgisayarındaki teknik sorundan kaynaklı kesintilerin, ilgili birimlerin ve teknoloji iş ortaklarının yoğun çalışmaları neticesinde 7 Temmuz akşamı giderildiğini hatırlattı.

Exit mobile version