Akbank’ta hesabı olan vatandaşların dikkatine: Bu sayfayı kontrol etmezseniz, tüm birikimleriniz sıfırlanacak!

Bankacılık işlemleri, bugün nerede ise tüm insanların iş, eğitim ya da herhangi bir sebep ile yaptıkları işlemlerin içerisinde yer almaktadır. Bu kapsamda bankacılık sektörü, her geçen gün kendini yenileyen ve vatandaşların hizmetine farklı kampanyalar sunan bir sektör olarak karşımıza çıkmaktadır.

Özellikle yaklaşık olarak 2 yıldır hayatımızda olan koronavirüs salgını sebebi ile banka şubelerine gitmekte çekinen vatandaşlar, bankacılık işlemleri için sıklık ile dijital platformları kullanmaktadırlar. Bu kapsamda vatandaşları yakından ilgilendiren bankacılık haberleri hem kamu bankaları hem de özel bankalar tarafından arka arkaya yayınlanmaya başladılar.

Geçtiğimiz günlerde Ziraat Bankasının resmi internet sitesi aracılığı ile yayınlanmış olan duyurudan sonra, bu kez de özel banka olarak hizmetlerine devam eden Akbank’tan bir duyuru haberi geldi. Akbank’ın resmi internet sitesi aracılığı ile yapılmış olan duyuruda, Akbank bünyesinde 10 yılı aşkın süredir hesabı olan vatandaşları yakından ilgilendiren bir bilgi verildi. Buna göre ilgili banka içerisinde 10 yıldan fazla bir süredir işlem yapmayan kişilere, çeşitli yaptırımların uygulanmasına karar verildi.

Akbank 2022 Duyurusu!

Geçtiğimiz hafta kamu bankalarından biri olan Ziraat Bankası tarafından yapılmış olan duyuruya göre Ziraat Bankası bünyesinde hesabı olan ve 10 yıldan fazla bir süredir ilgili hesap içerisinde herhangi bir hareketi izlenmeyin vatandaşların, hesap içerisinde ki tüm bakiyelerinin Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne aktarılacağı bilgisi kaydedilmişti. Ziraat Bankasının ilgili duyurusuna benzer bir duyuru, bu kez de Akbank tarafından yapıldı.

Akbank, 2015 yılında yürürlüğe girmiş olan Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetmeliği gereğince, banka bünyesinde hesabı bulunan ve ilgili hesapta 10 yılı aşkın süredir herhangi bir işlem yapmamış olan kişilerin hesaplarında, sıfırlama işlemlerinin yapılacağını bildirdi.

Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne Aktarılacak!

Akbank tarafından yapılmış olan duyuruya göre 10 yılı aşkın süredir hesabında herhangi bir işlem yapmayan kişilerin, hesapların bulunan toplam bakiyeler ve bu bakiyelerin getirileri, itiraz edilmediği takdirde Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne aktarılacak.

Dilekçe Verilmesi Gerekecek!

Akbank’ın resmi internet sitesi aracılığı ile 10 yılı aşkın süredir hesap hareketi gözlenmeyen kişilerin bilgilerine ulaşabilir, eğer o kişiler arasında siz de varsanız ilgili itiraz dilekçesi ile hesabınızı tekrar aktif edebilirsiniz.

Exit mobile version