EkonomiGündem

Akbank’ta hesabı olanlar dikkat: 31 Temmuz’a kadar uygulanacak!

Temmuz 2021 sabah saatlerinden itibaren Akbank sisteminde yaşanan sıkıntı nedeniyle müşterilerine hizmet verememişti. Birçok müşteri sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşım ile bu duruma tepki göstermişti. Özel banka müşterilerinin gönlünü almak için yeni uygulamalar devreye aldı. Banka müşterine gönderdiği mesaj ile 3 Temmuz’a kadar tüm para transferlerinin ücretsiz olarak yapılabileceğini bildirdi.

Akbank müşterilerine flaş bir mesaj gönderdi. Geçtiğimiz günlerde sistem arızası nedeniyle müşterilerine hizmet veremeyen banka, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili Akbanklı; bu bir teşekkür, bir gönül alma. 31 Temmuz’a kadar tüm para transferleriniz ve ATM’lerden yapacağınız hesaptan para çekme, yatırma işlemleriniz ücretsiz. İhtiyaç duymanız halinde krediniz de dosya masrafsız ve uygun oranlarla yine Akbank’ta.”

Akbank’ın kesinti ile ilgili yaptığı diğer açıklamalar:

Arıza neden kaynaklandı?

Ana bankacılık sisteminde, veri tabanında ve disk yönetim sisteminde başlayan sorun, tüm bankacılık sistemlerinin bu ana bankacılık sistemi ile bağlantısı olduğundan dolayı kanallarımızın tümünü etkiledi. Problemin tespit edilip giderilmesine yönelik çalışmalar hemen başlatıldı. Gün boyu yapılan bu çalışmalar neticesinde Şube, ATM, Kart Provizyon ve diğer kanallarımız kısmi hizmet verse de ana bilgisayardaki problemin tekrarlaması nedeniyle hizmet sürekliliği sağlanamadı.

Sosyal medyada kesinti sırasında müşteri hesaplarına ulaşıldığı yönündeki paylaşımlar doğru mu?

Kamuoyuna daha önce de açıkladığımız gibi bu yöndeki paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Müşterilerimizin kişisel verileri her zaman olduğu gibi sistemlerimizde güvenli bir şekilde korunmaktadır.

Hizmet kesintisi nedeniyle mağdur olan müşterileriniz için ne tür önlemler aldınız?

Yaşadığımız bu süreci telafi etmek için önceliğimiz müşterilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi oldu ve tedbir paketimizi hızla devreye aldık. Aldığımız önlemlerin detaylarına ulaşmak için: akbank.com/kesinti-sonrasi-bilgilendirme. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Gelişmeleri duyurmaya devam edeceğiz.