Ekonomi

Akbank’ta parası olan bu kişiler parasını hemen çeksin: 2022 yılında devredilecek!

Akbank müşterileri için resmi internet sayfası üzerinden duyurdu. Banka tarafından yapılan yazılı açıklamada hesabı bulunan ancak on yıl içerisinde işlem yapmayan kişilerin hesaplarının Yatırımcı Tazmin Merkezi´ne devredileceğini bildirdi. 2022 yılında zaman aşımına uğrayacak olan müşterilerin hesap bilgilerine banka resmi sitesinde yer verildi.

Akbank zamanaşımı listesinde bulunan müşterileri için açıklamada bulundu. Banka açıklamasında, 2022 yılında zamanaşımına uğrayacak müşterilerin kimlik belgeleri ile şubeye gitmesi gerektiğini açıkladı.

Banka açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Sermaye Piyasası Kanunu´nun 83.maddesi uyarınca, yatırım hizmet ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklar, hesap sahibinin yaptığı en son talep, işlem veya herhangi bir şekilde verdiği yazılı talimat tarihinden başlayarak on yıl içinde talep ve tahsil edilmemesi hâlinde Yatırımcı Tazmin Merkezi´ne emaneten devredilir. Bu durumun engellenmesi amacıyla yatırım hesapları 2022 yılında zamanaşımına uğrayacak müşterilerimizin listesi web sitemizde ilan edilmektedir. Aşağıdaki sorgu ekranından adınız ve soyadınıza göre hesap durumunuzu sorgulayabilirsiniz. Web sitemizde ilan edilen hesabınızın zamanaşımı tarihine kadar, geçerli kimlik belgeniz ile birlikte Bankamıza başvuruda bulunmadığınız takdirde, Sermaye Piyasası Kanunu´nun 83.maddesi uyarınca zamanaşımına uğrayacak olan emanet ve alacaklarınız ile bunlara bağlı faiz, kar payı ve diğer getiriler Yatırımcı Tazmin Merkezi´ne emaneten devredilecektir. 22.04.2021 tarihinden önce Yatırımcı Tazmin Merkezi´ne gelir kaydedilen tutarlar iade edilmeyecektir.

Akbank’ta hesabınız varsa zamanaşımı listesinde yer alıp almadığınızı https://www.akbank.com/tr-tr/genel/Sayfalar/Duyurular.aspx?accId=1286 adresi üzerinden kontrol edebilirsiniz. Zamanaşımı listesinde yer alıyorsanız evinize en yakın Akbank şubesine başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.