GenelTeknoloji

Akıllı telefonu olanlar dikkat: WhatsApp bu tarihten itibaren kullanılamayacak!

Eski akıllı telefonu olanlara kötü haber geldi… iPhone kullanıcılarının merakla beklediği gelişme ortaya çıktı. Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, eski işletim sistemleri için verdiği desteği yavaş yavaş sona erdiriyor. Son olarak uygulama, Apple’ın iOS 10 ve iOS 11 işletim sistemi için verdiği desteği kesme kararı aldı. İşte o telefonlar…

WebTekno’dan aktarılanlara göre WhatsApp, geçen aylarda pek çok eski modeli için desteğini sonlandırmıştı. Meta’ya ait şirketin bu kez de iOS 10 ve iOS 11 için desteği sonlandıracağı ortaya çıktı. Buna göre iOS 10 ve iOS 11 işletim sistemindeki iPhone’lar, 24 Ekim 2022 tarihinden itibaren WhatsApp’ı kullanamayacak. Halihazırda bu işletim sistemini kullanan iPhone 5C ve iPhone 5S, belirtilen tarihte artık popüler mesajlaşma uygulamasını kullanamayacak.

24 EKİM’DE TAMAMEN BİTİYOR

Wabetainfo tarafından paylaşılan ekran görüntüsünde, eski iOS işletim sistemi için desteğin 24 Ekim’de sona ereceği, uygulamayı kullanabilmek için daha yeni bir sürüme ihtiyaç olacağı ibaresi yer alıyor. 2012 yılında piyasaya sürülen iPhone 5 serisine baktığımızda, iOS desteği çokta sona erdi. iOS 12 işletim sistemini alamayan modeller, bu durumdan dolayı 24 Ekim’de WhatsApp’a veda edecek. Eğer bu cihazlarda WhatsApp’ı kullanmak isterseniz de yeni bir modelini satın almanız gerekecek.

İŞTE O TELEFONLAR

iPhone 5S (güncelleme gerekli)
iPhone 5C
iPhone6 (güncelleme gerekli)
iPhone 6S (güncelleme gerekli)