Akın Akın Geldiler, Türkiye’ye Gurbetçi Akını

Türkiye’de kontrollü normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte yasaklarda kalktı. Kurban bayramı tatille birleşti. Yıllık izinlerinde tatil yapmak isteyen gurbetçiler, soluğu Türkiye’de aldı. Gurbetçiler, Avrupa’ya açılan sınır kapılarında uzun kuyruklar oluşturdu.

Avrupa’da yaşayan ve yıllık izinlerinde Türkiye’yi tercih eden gurbetçi Türklerin sayısı geçen yıla oranla3 kattan fazla arttı.

Geçen yıl 1 Haziran – 20 Temmuz arası dönemde yurda 289 bin gurbetçi giriş yaparken bu oran bu yıl 3 kattan fazla artış gösterdi.

Avrupa’da Yaşayan Türkler, Geliş ve Gidiş Yolunda En Çok Kapıkule’yi Tercih Ediyor

Anadolu Ajansının Haberine göre; Kapıkule Hamzabeyli, İpsala ve Dereköy sınır kapılarından bu yıl Türkiye’ye 971 bin gurbetçi giriş yaptı.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçiler yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek üzere haziran ayı başından bu yana yoğun olarak Türkiye’ye giriş yapmaya başladı.

Yunanistan üzerinden gelenler İpsala, Bulgaristan rotasından gelenler ise Kapıkule Hamzabeyli ve Dereköy sınır kapılarından giriş yapıyor.

Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı sınır kapılarından 1 Haziran – 20 Temmuz tarihleri arasında 1 milyona yakın giriş yapan gurbetçilerden yüzde 75’i Kapıkule’yi tercih etti.

Söz konusu tarihlerde 191 bin araçla 746 bin 783 gurbetçi yurda giriş yaptı. Avrupa’dan ülkemize en fazla gurbetçi, Kapıkule kapısından giriş yapıyor

Exit mobile version