Eğitim

Akran zorbalığı artıyor: Lisede bir kız öğrenci arkadaşını dövdü

Kocaeli’nin Derince ilçesindeki bir lisede, bir kız öğrencinin sınıf arkadaşları tarafından maruz kaldığı akran zorbalığı ve şiddet olayına, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturulma açıldı.

Olay, Zehra-Emine Öçgüder Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Yenikent Mahallesi’nde meydana geldi.

Arkadaşına tekme attı

9.sınıf öğrencileri arasında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan tartışma, bir öğrencinin diğerini yere düşürüp darp etmesiyle şiddetlendi. Saldırgan öğrenci, mağdur kıza tekme atarken, ardından “Çok güzel saçların varmış senin” diyerek tokat attı. O anlar sınıfta bulunan başka bir öğrenci tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Olayın sosyal medyada paylaşılması ve geniş kitlelere duyulması üzerine, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yönetimi tarafından detaylı bir inceleme başlatıldı.

Kocaeli Valisi’nden açıklama

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı. Vali yavuz, “Derince’deki bir okulda meydana gelen akran zorbalığı ve şiddet içeren görüntülerle ilgili adli ve idari işlem başlatılmış, fail polis ekipleri tarafından alınmıştır. İlim ve irfan yuvalarımız olan eğitim kurumlarında bu tür şiddet olaylarının yaşanması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.