Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’dan depo ve marketlere yağ denetimi: Valiliğin önünde vatandaşa dağıtılacak

Rusya’nın, Azak Denizi’ndeki ayçiçek yağı yüklü gemilerin geçişine izin vermemesi ile birlikte başlayan yağ krizinde gelişmeler devam ediyor. Rusya’nın gemilerin geçişine izin vermesi için diplomatik görüşmeler yapılırken, Türkiye’de de ayçiçek yağına ilişkin çeşitli manzaralar yaşanıyor. Ayçiçek yağlarının stoklandığına ilişkin gelen iddialar sonrasında, Aksaray’dan konuya ilişkin çeşitli görüntüler ortaya çıktı. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, faaliyet gösteren market ve depolara sıvı yağ denetimi yaptı. Bir depoda çok sayıda sıvı yağ gören Vali Aydoğdu “Bütün Aksaray’ı doyuracak yağ var sizin depolarınızda. Bugün bunlar bitecek, alıp götüreceğiz. Valiliğin önünde vatandaşlara dağıtacağız. Bütün sorumluluk bende” dedi.

Aksaray Valisi Yağ Denetimi Yaptı

Rusya-Ukrayna savaşı ve arkasından Rusy’nın gemilerin geçişine izin vermemesi ile birlikte Türkiye’deki vatandaşlar ayçiçek yağı bulunamayacağı korkusu ile endişeye kapılmış ve marketlere akın etmeye başlamıştı. Talebin birdenbire artması ile birlikte birçok marketin raflarında ayçiçek yağı kalmamaya başladı ve bu durum, fırsatçıların ortaya çıkmasına neden oldu. Vatandaşın paniğe kapılmasıyla birlikte yetkili ekipler de yurdun dört köşesinde denetimlere başladı. Bu denetimlerden biri de Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’dan geldi. Sıvı yağların stoklanması haberi ile Aydoğdu, şehirde faaliyet gösteren market ve depoları denetledi.

“Siz Bu Vatanın İnsanlarısınız”

Bir depoda çok miktarda sıvı yağ olduğunu gören Aydoğdu, denetim sırasında depodaki görevliye ne kadar yağ olduğunu sordu. Görevli ise “4 bin 500 koli benim sabahki stoğum vardı ve neredeyse bu kadar da çıkış var. Mağazaların siparişi var” dedi. Aydoğdu ise “Bugün akşama kadar buranın hepsini bitireceksin. Siz hepiniz bu vatanın insanlarısınız. İnsanlar orada sıra bekliyor. Bütün Aksaray’ı doyuracak yağ var sizin depolarınızda. Bugün bunlar bitecek, alıp götüreceğiz. Valiliğin önünde vatandaşlara dağıtacağız. Bütün sorumluluk bende” sözlerini dile getirdi.

Exit mobile version