Akşener: İzmir’i kokudan Özlale kurtaracak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir’de parti teşkilatıyla yaptığı toplantının ardından Swissotel’de kameraların karşısına geçti. İzmir’e geliş nedeninin teşkilatına yola çıkış hikayesini yeniden hatırlatmak olduğunu belirten Akşener, “İYİ Parti’nin hikayesini yeniden hatırlatmak gerektiğini fark ettim ve bunu hiç unutmamamız gerektiğini fark ettiğim için Anadolu’yu yeniden ziyaret etmeye başladım. Burada bir güzellik de var. O da Ümit Özlale kardeşimin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını ilan ediyor olacak olmamız. Ben ikinci kez elbette Ümit için buradayım. Ancak, Edirne’den sonra neden ikinci durağım İzmir? İzmir Atatürk’ün şehri. İzmir Zübeyde Annemizin şehri. İzmir Hasan Tahsin’in şehri. İzmir benim gibi Evlad-ı Fatiha’nın buradan gidip orayı Türkleştirmiş, Müslümanlaştırmış daha sonra toprak kaybedilince her türlü eziyete rağmen ülkesini devletini savunmuş ve sonra aynı devlet hadi bakalım mübadele edeceğiz demiş ve devletimizin uygun gördüğü her şeye razı olmuş Evlad-ı Fatiha’nın büyük çoğunlukta yaşadığı şehir olduğu için İzmir’deyim” sözlerini kaydetti.

TÜRK’ÜN SIĞINMACIYLA AYNI TUTULMASINA İTİRAZ ETMEK İÇİN

Sözlerini sığınmacı sorununa dikkat çekerek sürdüren İYİ Parti Lideri Akşener, “Sığınmacılarla bizleri, bende bir Evlad-ı Fatiha’yım ve Atatürk’ün hemşehrisiyim. Bununla gurur duyuyorum. Türkiye’deki vatanını savunmak yerine kaçan sığınmacılarla bir tutulan, bazılarının çıkıp Balkan kökenli, Balkan Göçmeni kardeşlerim dediği öz ve özoğlu Türk oğlu Türk’ün sığınmacılarla aynı tutulduğu Türkiye’de buna itiraz etmek için buradayım. Ve Zübeyde annenin mezarını ziyaret ettik geldik. Zübeyde annemize, Atatürk’ün anasına burada tekrarlamayacağım ama hepimizi derinden yaralayan hakaretlerin edildiği ve pek çok insanın buna göz yumduğu, Türkiye’deki pek çok insanın bir feslinin peşinden giderek Atatürk’e hakaret ettiği, Atatürk’ün varlığından rahatsız olduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş değerlerine savaş açmış bir anlayışa hayır demek ve gelecek ilk seçimde gerçekten göndermek için İzmir’den başladım” mesajını verdi.

TÜRKİYE’Yİ İKİ YUMRUK ARASINDA KURTARMAK İÇİN

İYİ Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar olan süreçte çektikleri sıkıntılara dikkat çeken Akşener, “İYİ Parti, bu ülkenin iki yumruk arasına sıkışmış, İzmir’de Ak Parti ve CHP, Güneydoğu’da Ak Parti ve HDP yumruğu arasında sıkışmış seçmeni bu iki yumruk arasından kurtarmak ve Türkiye’yi normalleştirmek için; seçmenin yani milletin refah içinde yaşamasını yeniden sağlamak için; insanların sucu bucu diye ayrılmadığı bir Türkiye’yi yeniden inşa etmek için kurulan ve bu uğurda pek çok eziyete katlanan bu millet sevdalılarının kurduğu bir siyasi partidir” sözlerini kaydetti. “Türkiye’de şu anda gidiyor” diyerek sözlerini sürdüren Akşener, “Bizim partimizin okul açıldığı iki gün içinde 136 insan Genel Merkezimizi aradı. Şu anda 260’a çıktı. Okul kitaplarının defterlerinin İstanbulda 15 bin TL’ye Ankara’da 12 bin TL’ye mal olduğu bu ülkede, itibardan tasarruf olmaz diyen bir mantığın yönettiği bu ülkede, yandaşların ceplerini para doldurup yurt dışına para kaçırdığı bir ülkede 260 insanının defter alacak param yok dediği bir ülkeyi, bu ahlaksızlıktan kurtarmak için seçmenin velinimet olduğunu yeniden hatırlatmak için cumhurun yanındayım, millet ittifakının yanındayım denildiğinde komşunun komşuya küs olduğu, birbirine merhaba demediği bir ülke olmaktan çıkarmak için bu partiyi kurduk” sözlerini kaydetti. Akşener, “İYİ Parti her türlü iftiraya ve hakarete rağmen ayakta kalan buna direnen milletinin yanında olan bulunduğu şehrin insanlarına çare olmaya gayret eden bir yeni yoldur. Benim deyimimle hür ve müstakil ve refaha kavuşturacak bir yolu ve bunu hayata geçirmek için her türlü şeyi yapacak olan siyasi partidir. Bu hikayeyi unutmayacaksınız” dedi.

AKŞENER: YEREL SEÇİM SONUCU ÜZERSE GEREĞİNİ YAPACAĞIM 

Kişiler üzerinden tartışmalarla bir yere varılamayacağının altını çizen Akşener, “Birisi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı, birisi Kemal Kılıçdaroğlu düşmanlığı üzerinden iş ördüğü zaman bir şey olmaz. Olan Türkiye’ye olur. Sopayı da İYİ Parti yer. Artı buna hayır diyoruz. Bizim kimseyle kavgamız yok. Kimseye nefretimiz yok. Ama asıl mesele o 260 ihtiyaç sahibi insanların derdine derman olacak bir sistemi oluşturmak için hareket etmek. Bunun için de birinci aşama yerel seçimlerde partimizi tarttırmak. Şimdi söylemeye çalıştığım şey biz neye tekabül ediyoruz. Milletimize derdimizin ne kadarını anlatmışız bunu bu seçimde göreceğiz. Anlatacağız, anlatacağız ve sonuçta o sonuca razı geleceğiz. O sonuç sizi üzecekse onun sorumluğu bana aittir. Gereğini yapacağım. Biz yerel seçimlere yalnız başımıza gireceğiz. Ve kazanacağız” dedi.

“İZMİR’DE SIĞINMACILARA YARDIM YOK”

Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’nin elini kaldıran Akşener, “İzmir’e çok iyi gelecek, İzmir’i kokudan kurtaracak, o söylemedi ama ben söyleyeyim İzmiR’de sığınmacılara belediyeler üzerinden ekstra bir yardım, herhangi bir indirim yapılmayacak. Ve dürüstlüğüne kefil olduğum, Dürüstlüğüne güvendiğim Ümit Özlale kardeşimiz, proje manyağı etmişti bizi. İzmir’lileri proje sağnağına tutacaktır. İzmir’e çağ atlatacağına inandığım adayımız” sözlerini kaydetti.

ÖZLALE: İZMİR’İ KALKINDIRMAYA ADAYIM

Akşener’in sözlerinin ardından kürsüye çıkan Özlale, “Herkesin hayatında unutamadığı anlar vardır. Hatta nadiren de olsa o anlar yılın aynı gününe denk gelir. Ve size yeniden yol gösterir. Ne mutlu ki benim açımdan bundan tam 3 yıl önce ikinci olağan kurultayımızın yapıldığı gün iyi partiye katıldım. O yıl kürsüden genel başkanımızın konuşmasını dinlerken her türlü engele itiraza tuzağa rağmen biz hala buradayız dimdik ayaktayız. Neden buradayız çünkü arkamızda dağ gibi duran milletimiz var. İyi partiyi bu millet kurdu. İYİ Partiyi Mustafa Kemal de Fatih de Osmanlı da Cumhuriyet de benim diyenler kurdu. Kutuplaşmadan bıkan partisizler kurdu. Ben de bu partinin şerefli bir üyesi olarak sizin karşınıza o buluşmanın yapıldığı günden tam 3 sene sonra; sokaklarında büyüdüğüm, okullarında okuduğum denizlerine bakıp hala hayaller kurduğum bu eşsiz şehrin büyükşehir belediye başkan adayı olarak karşınızdayım. Bu ağır ve bir o kadar da şerefli göre için hepinize teşekkür ederim” mesajını verdi. İzmir’i düzeltmeye aday olduğunu söyleyen Özlale, “Bir kalkınma ekonomisti olarak İzmir’i kalkındırmaya adayım. sadece sahil kenarı değil, tüm caddelerin sokakların semtlerin imarını yapan bir belediyeciliğe adayım. gettolaşan eşitsizleşen ayrışan bir belediyeciliğin değil… Bir İzmirli olarak hayallerim var. Yavaş bir şehir değil, gençliğin dinamizmin enerjinin şehri yapmak istiyorum. Türkiye’nin şartlarını döndüren gerçek bir metropol şehri yapmak istiyorum ve ben bir İzmir’li olarak İzmir’in bir kale olmasını reddediyorum. Batıya açılan pencere değil, bizzat batının kendisi olsun istiyorum. İzmir varsa Ümit vardır” şeklinde konuştu.

 

 

Akşener İzmir’de teşkilatla bir araya geldi

Exit mobile version