Ege HaberleriGenelİzmir Haberleri

Alaçatı’da Lezzete Doyabileceğiniz 9 Restoran

Alaçatı’nın son 10 yılda tam bir tatil merkezi olmasının nedenini açıklıyoruz: Muhteşem restoranları. İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı olan bu mahalle, Ege Denizi’ne olan kıyısı; tarihi taş evleriyle ve yıl boyunca esen rüzgarlarıyla sörfçüleri kendisine aşık eden doğasıyla zaten biliniyordu. Fakat birbirinden eşsiz restoranların ve gece kulüplerinin açılmasıyla Alaçatı daha da ünlendi. Yüz binlerce yerli ve yabancı turistin sezon içerisinde mutlaka rotasını çevirdiği Alaçatı, gündüzleri deniz ve bol güneş; akşamları ise harika lezzetleriyle tam anlamıyla kusursuz bir tatil imkanı sunuyor.

 

Alaçatı’daki konaklama seçenekleri genellikle butik otellerden oluşuyor. Hem dış hem de iç mimari anlamında harika tasarımlar göreceğiniz bu oteller arasında seçim yapmakta gerçekten zorlanabilirsiniz. Ancak Alaçatı butik otelleri sayfasından oda-kahvaltı seçenekleri; aile ya da çocuk dostu seçenekleri veya diğer filtreleriyle genel bir değerlendirme yapabilirsiniz.

 

Bölgedeki restoranlar öğle saatlerinde hazırlıklarını yaparak, akşama doğru açılıyor. Evet; günün erken saatlerinde de aç kalmıyorsunuz elbette ama asıl şenlik akşam başlıyor… Az önce de bahsettiğimiz gibi gündüzleri insanlar genellikle denizde olduğu için bölge esnafı hummalı bir çalışmayla akşama hazırlanıyor. Şimdi isterseniz doğrudan restoranlara geçelim…

 

1- Ferdi Baba

 

Alaçatı’da yemek denildiği zaman ilk olarak akla balık ve deniz ürünleri geliyor. Ama bunlara yöresel otlarla hazırlanan özel mezeleri de eklemek gerekiyor. Yani söz konusu Alaçatı ve balık ise Ferdi Baba’yı listenin ilk sıralarına yazmak gerekiyor. Alaçatı’nın en eski balıkçılarından olan Ferdi Baba, deniz ürünlerinin yanı sıra çeşitli mezelerle de masanızı şenlendiriyor. Balık kebabı da en meşhur tarifleri arasında. Kesinlikle denemeye değer.

 

2- Veranda Alaçatı

 

Veranda Alaçatı, tam da tatil beldesine uygun şekilde dizayn edilmiş bir restoran. Zira akşam yemeğinizi deniz kıyısında kumların üzerindeki banklarda yiyorsunuz… Ufak ufak kulağınıza gelen dalga sesleri; ayağınızın kuma teması, muhteşem yemekler ve mezeler. Gerçekten tarifsiz. Veranda Alaçatı’ya gitmeden önce web sayfası üzerinden rezervasyon yapmanız gerekiyor.

 

3- Sota Alaçatı

 

Alaçatı lezzetlerinden bahsederken meşhur Viento Otel içerisinde yer alan Sota Alaçatı’yı da es geçmemek gerek. Çünkü yine deniz ürünleri sevenler için doğru adres. Balıkların yanı sıra daha farklı lezzetler denemek isteyenler ıstakoz ve yengeç deneyebilirler.

 

4- Bodrum Mantı

 

Tatil konseptinin biraz olsun dışına çıkmak isteyenler için geliyor sıradaki önerimiz: Bodrum Mantı. Türkiye genelinde birçok farklı noktada şubesi olan Bodrum Mantı, Alaçatı’da da çok güzel dekore edilmiş bir restoranda farklı farklı hazırlanan tariflerle muhteşem mantılar hazırlıyor. Mutlaka denemelisiniz.

 

5- Asma Yaprağı Kiler

 

Asma Yaprağı Kiler, Ege’nin yöresel lezzetlerini tatmak isteyenler için gerçekten doğru adres. Sulu yemeklerin yanı sıra zeytinyağlılar favoriler arasında. Kendinize uygun seçenekleri belirleyip hafif bir tabak yaptırabilirsiniz. Öğle saatlerinden itibaren açık olan bu restoranda kabak çiçeği dolması tadabilirsiniz…

 

6- Ortaya Alaçatı

 

Alaçatı ve Ege’nin meşhur mezelerinden karışık karışık söyleyip tatmak için Ortaya Alaçatı’yı değerlendirebilirsiniz. Zira ismi de aslında tam da ‘ortaya karışık’ konseptinden geliyor. Ayrıca tek tek seçmek yerine ‘tepsi’ siparişi verebilir ve karışık mezerlerin gelmesini sağlayabilirsiniz.

 

7- Panayır Alaçatı

 

Deniz kenarına konumlandırılan Panayır Alaçatı, açık havaya kurulan yemek standlarıyla alışılmışın dışına çıkıyor. Oldukça rahat ve salaş bu mekanda şezlonglar, piknik masaları ve minderler bulunuyor. Yemeğinize eşlik eden düşük sesli bir müzik de oluyor genellikle. Peki Panayır Alaçatı’da ne yiyeceğiz? Burada daha çok aperatif olarak bahsedebileceğimiz hot dog, dilim pizzaları ve burger menülerini bulabilirsiniz.

 

8- Agrilia

 

Alaçatı’nın ilk restoranı olma unvanına sahip Agrilia, aslında Alavya Otel’in kendi restoranı. Oldukça geniş bir menü seçeneğinin sunulduğu restoranda et ve tavuk ürünlerinin yanı sıra makarnalar da epey lezzetli. Genellikle boş masa bulabiliyorsunuz ama gitmeden önce rezervasyon yaptırarak garantileyebilirsiniz.

 

9- Rota Bahçe

 

Daha çok deniz ürünleriyle meşhur olan Rota Bahçe’de kalamar ve karides söyleyebilir; ahtapot ızgara veya fener balığının tadına bakabilirsiniz. Epey keyifli bir ortam sunan restoranda Ege’nin meşhur mezelerini de bulabilirsiniz.

 

Alaçatı bölgesindeki otel konaklama seçenekleri için Alaçatı otelleri sayfasına göz gezdirebilirsiniz. Kendinize göre havuzlu ve bahçeli olanlar arasından da tercih yapabilirsiniz.