Alarm verildi: Delta ve Mu varyantından sonra yeni varyant paniği!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken, kötü haberler de geliyor. Ortaya çıkan Delta ve Mu varyantlarının ardından şimdi de Omicrom alarmı verildi. DSÖ tarafından yapılan açıklamada, Güney Afrika’da tespit edilen yeni varyanta “Omicron” adı verildi.

Yeni varyant ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yeni varyantla ilgili açıklama yapıldı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Güney Afrika’da görülen ve B.1.1.529 olarak adlandırılan koronavirüsün (Covid-19) yeni mutasyonunu değerlendirmek üzere düzenlenen toplantının detaylarına değindi.

OMİCROM VARYANTI ALARMI

DSÖ, B.1.1.529 olarak isimlendirilen yeni mutasyonunun adını değiştirerek, “Omicron” ismini verdiğini duyurdu. Bu mutasyonun daha bulaşıcı olduğunu belirtilen DSÖ, açıklamasında “Bu mutasyon, bazıları endişe verici olan çok sayıda mutasyona sahiptir. On bulgular yeni mutasyonun daha yüksek bulaşma riski taşıdığı yönünde” ifadelerine yer verdi. Omicron mutasyonunu taşıyan vaka sayısının Güney Afrika’daki giderek arttığını belirten DSÖ, yeni mutasyonunu “Endişe Mutasyonu (VOC)” olarak sınıflandırdığını kaydetti.

 

Exit mobile version