ALES için duyuru yapıldı: Bina girişlerinde bunlara bakılacak!

Akademik kariyer yapmak isteyen birçok kişi için ÖSYM duyuruda bulundu. Bugün yapılan duyuruda, 14.30’dan itibaren adayların giriş belgelerini alabilecekleri bildirildi. Ayrıca sınav için temel kurallar da açıklandı. Binaya girişlerde adayların bu kurallara dikkat etmesi gerekiyor.

ÖSYM 2022-ALES/3 hakkında bugün duyuruda bulundu. Yapılan duyuruya göre, sınava giriş belgeleri adayların erişimine açıldı.

Konu hakkındaki açıklamada şu ifadeler yer aldı:

20 Kasım 2022 tarihinde uygulanacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2022-ALES/3) katılacak adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni, https://ais.osym.gov.tr adresinden 10 Kasım 2022 tarihinde 14.30’dan itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebileceklerdir.

DİKKAT!

20 Kasım 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-ALES/3 sınavı için adaylar, 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bina girişlerinde bunlara dikkat edin

Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir. Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz. Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur.

Exit mobile version