Aliağa’da hisseli tarlaya toplu ceza

ÖZEL HABER/ Didar DEMİRCİ

İzmir Aliağa’da 15 bin 106,36 metrekare tarla niteliğindeki arazide, 3 bin 574,27 metrekaresinde hissesi bunulan Zehra Söyler’e Aliağa Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 118 bin 412 TL para cezası kesildi. Zehra Söyler’in eşi Sebahattin Söyler, cezanın kesilme nedenine ilişkin gazetemize konuştu. Söyler, eşi Zehra Söyler üzerine kayıtlı tarlaya kesilen para cezasının haksız yere kesildiğini öne sürdü.

Aldığımıza pişman olduk

Aliağa Çıtak Mahallesindeki 4004 ada 33 Nolu parselde bulunan 15 bin 106,36 metrekarelik tarlada 17 kişinin hissesi olduğunu belirten Söyler, kendisinin yurt dışında yaşadığını ve yatırım amacıyla bu tarladan hisse satın aldığını belirtti. Yatırımlık aldığı için tarlaya hiçbir şekilde uygulama yapmadığını belirten Söyler, “15 bin dönümlük tarlada 3-4 kişi kendi hissesinin olduğu yerlere prefabrik ev koymuş. Bir de etrafını çitlerle çevrelemiş. Bu nedenle de arsayı bölmüş. 3-4 kişinin yaptığı işlemlerden dolayı diğer hissedarlar mağdur oldu” sözlerini kaydetti. Söyler, “Ben inşa etmediğim, haberimin dahi olmadığı yapılar nedeniyle bugün 118 bin 412 TL para cezası ödemek zorunda bırakıldım” diye konuştu.

Öte yandan cezaya itiraz ettiklerini belirten Söyler, itiraz sürecinde yaptığı masrafları da ele alarak, “Bu tarlayı aldığımıza alacağımıza pişman olduk” dedi.

Exit mobile version