Almanya 45 milyon euro ile ortadan kaybolan dolandırıcı Türk’ü tüm dünyada arıyor

Almanya’nın Frankfurt, Mannheim, Darmsadt, ve Offenbach kentlerinde paravan şirketler kurarak sahte faturalarla 45 milyon Euro dolandıran 44 yaşındaki Orhan Ünal, iki yıldır polis tarafından bulunamıyor.

Alman polisi, Ünal’ın paralarla Türkiye’ye kaçtığından şüpheleniyor ancak şu ana kadar Türkiye’den adli yardım alınamadı.

Orhan Ünal’ın 2015 ile 2019 yılları arasında 41 ayrı olayda suç örgütüyle birlikte şirketler kurduğu, maşa olarak kullandığı kişiler adına şirketler açtığı, genel müdürlük yaptığı, tüm para hareketlerini ve banka hesaplarını denetlediği belirtildi. Ünal’ın bu şirketler üzerinden sahte faturalar düzenleyerek haksız gelir elde ettiği ve KDV’leri ödemediği iddia ediliyor.

İnterpole bildirildi

Darmstadt Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü, 2021 yılından beri Orhan Ünal’ı arıyor. Arama kaydı güncellendi ve Interpol’e bildirildi. Türkçe ve Almanca olarak yapılan aramalarda, Ünal’ın yerini bilenlerin 0049- 611 5515666 numarayı araması isteniyor. Almanca veya İngilizce olarak bilgi verilmesi talep edilirken, diğer çete üyelerinin bir kısmının yakalandığı belirtiliyor.

 

Exit mobile version