Almanya çok sayıda ülkeye kapılarını kapattı!

Corona virüsüne karşı ülkeler aşılama çalışmalarına devam ederken, bir yandan da mutasyona uğramış virüse karşı yeni tedbir kararları alınmaya başlandı. Son olarak Almanya’nın corona virüsüne karşı bir çok ülkeye kapattığı öğrenildi.

Mutasyona uğramış corona virüsüne karşı Almanya’nın yeni tedbir kararı aldığı öğrenildi. Alman Haber Ajansının (DPA) İçişleri Bakanlığına dayandırdığı habere göre, Alman hükümeti, mutasyona uğramış Kovid-19’un yoğun olarak görüldüğü ülkelerden gelen uçak, tren, otobüs ve gemi şirketlerine 17 Şubat’a kadar yolcu taşıma yasağı uygulanmaya başlatıldı. Yasaktan muaf olanlar ise Almanya’da ikamet eden yabancılar, transit yolcular, sağlık çalışanları ile malların taşınması olarak açıklandı.

Hangi ülkeler için yasak uygulanacak?

Almanya tarafından alınan yasak kararı yarından itibaren İngiltere, İrlanda, Portekiz, Güney Afrika ve Brezilya, 31 Ocak’tan sonra da Afrika kıtasında yer alan Esvatini ve Lesotho’dan gelenler için geçerli olacak. Almanya’ya yüksek riskli bölgelerden giriş yapmak isteyenler ise corona virüsü testi yaptırmak zorunda.

Türkiye’de 17 ilde mutasyona uğramış virüs görüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de 17 ilde mutasyona uğramış corona virüsü tespit edildi. Bakan Koca mutasyonlu corona virüsü ile ilgili açıklamasında, “Ülkemizde mutasyonlu virüs tespit edilen vatandaş sayısı 128’e yükselmiştir. 17 şehrimizde İngiltere varyantı görüldü” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version