Personel Alımı

Almanya işçi başvurularını kaçıranlara Hollanda’dan müjdeli haber; sadece 353 kişi alınacak, acele etmek gerekiyor! Maaş tam 76 bin TL!

Özellikle Avrupa ülkelerinde baş gösteren işçi gücü sıkıntısı, yaşlı nüfus nedeniyle dönem dönem görülse de pandemi günlerinde de daha da belirgin bir şekilde baş göstermeye başladı. Öyle ki, havayolu taşımacılığı sektöründe kriz yaşayan Almanya, işçi göçü alımı ile krizi açma yoluna gitmişti. Bu kez işçi göçüne izin verecek olan ülke Hollanda olarak açıklandı.

HOLLANDA, TÜRKİYE’DEN 353 PERSONEL ALIMI GERÇEKLEŞTİRECEK

Konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmayan Hollanda hükümetinin aksine Hollanda’da hizmet veren pek çok kurum ve kuruluş, yabancı iş bulma sitelerinde yayınladığı ilan Türkiye’den işçi göçü alacağını duyurdu. İlanlar incelendiğinde alımların özellikle temizlik personeli, şoför, bekçi, hizmet personeli, çöp toplama personeli, garson ve güvenlik görevlisi mesleklerinde yapılacağı görülürken, toplamda 353 personelin istihdam edileceği öğrenildi.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN PASAPORT ŞART

Çeşitli şirketler aracılığıyla başvuru yapılabilen Hollanda iş ilanlarında temel şart kişilerin çalışma vizesinin bitiş zamanından minimum 3 ay sonrasına dek geçerliliği olan bir pasaporta sahip olması gerekliliği oldu. Bu sayede çalışma vizesine başvuru yapabilecek olan iş arayan vatandaşların başvuru esnasında temiz bir adli sicil kaydı, diploma örnekleri gibi belgeleri de şirketlere sunması gerektiği öğrenilirken; ilgili alanlarda tecrübe ve deneyiminin de aranacağı yayınlanan ilanlar ile kamuoyuna duyuruldu.

MAAŞ ÖDEMELERİ EURO BAZLI OLARAK YAPILACAK

Avrupa çalışmanın en cazip noktası kuşkusuz maaşların Euro bazında ödenmesi olunuyor. Türkiye’den işçi göçü alacağını duyuran şirketler de TL bazında yaklaşık 76 bin TL’ye denk gelen Euro kuru ile ödeme yapacağını açıkladı. Öte yandan Hollanda vizesi resmi aracı kurumu olan VFS Global’den Hollanda MVV vize başvuru randevusu alınarak işlemlerini yapabilecek olan vatandaşların işlemlerinin tamamlanmasının hemen ardından Hollanda’da çalışmaya başlayabileceği öğrenildi.