Almanya Türkiye’den işçi alıyor! 59.569 TL maaş verilecek: İşte kadro dağılımı

Almanya’nın en büyük demiryolu şirketi Deutsche Bahn (DB), ülkede yaşanan nitelikli iş gücü açığını kapatmak için yurtdışından işçi alımı yapma kararı aldığı ifade edilerek özellikle makinist ve ulaşım uzmanı eksikliği nedeniyle, DB’nin ulaşım dönüşümünü hedeflenen şekilde gerçekleştiremeyeceği belirtildi. Ayrıca Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, şirket 2019 yılında yurtdışından işçi alımı için özel bir bölüm kurduğu paylaşıldı.

YURTDIŞI İŞÇİ ALIMI

Son üç yıl içerisinde, Deutsche Bahn yurtdışından yaklaşık 700 uzman ile sözleşme imzaladığı ifade edilerek bu süreçte, Tunus ve Mısır’dan ağırlıklı olarak makinistler, Türkiye’den ise elektronikçiler işe alındı. Şirket, bu yıl 30 bin yeni çalışanı işe almayı planlıyor ve aranan pozisyonlar arasında makinistlerin yanı sıra elektronikçiler, ray işçileri, inşaat mühendisleri, kamyon ve otobüs şoförleri ile üstyapı montajcıları yer aldığı ifade edildi.

2 BİN İE SINIRLI KALIYOR

Konu ile ilgili olarak Deutsche Bahn İnsan Kaynakları Müdürü Kerstin Wagner, Alman iş gücü piyasasındaki dramatik değişimleri ve göçün bu sorunun çözümündeki önemini vurgularken Wagner, sadece 2023 yılında, 2024’te işe başlamak üzere yurtdışından 350’den fazla uzman elemanın işe alındığını ifade etti ve DB’nin çevre ve iklim koruma açısından kritik olan ulaşım dönüşümünü başarıyla gerçekleştirebilmesi için her yıl 5 bin ila 10 bin ek makiniste ihtiyaç duyduğu belirtildiği paylaşıldı.  Ancak mevcut durumda yıllık işe alım sayısı bin ila 2 bin arasında kaldığı vurgulandı.

Tüm bunlarla beraber Alman Ekonomi Enstitüsü’nün (IW) Yetenek Merkezi (Kofa) tarafından yapılan bir araştırma, Almanya’daki ulaşım mesleklerinde nitelikli iş gücü açığının hızla arttığını ortaya koyarken Alman Ulaşım Şirketleri Birliği de otobüs ve tramvay sürücülerine olan acil ihtiyaca sürekli olarak dikkat çekti ve Birlik, bu eksiklik nedeniyle Berlin’de otobüs seferlerinin azaltıldığını paylaştı.

HAZİRAN AYINDA İŞE BAŞLADILAR

Deutsche Bahn’dan yapılan açıklamada, son olarak 13 Mısırlı makinistin gelecek Haziran ayında DB Regio Bayern’de çalışmaya başlayacağı duyuruldu. Mısırlı makinistler, bu süre zarfında Kahire ve Münih’te dil kursları ve mesleki eğitimler aldı. Devlet iştirakli DB, Almanya’da yüksek iş güvencesi sunan güvenilir işverenler arasında yer alıyor.

NOT: Almanya iş ilanları için Almanya’da faaliyet gösteren firmaların iş ilanları takip edilmesi gerekiyor. Ancak ilana başvuru için sizden para veya özel kişisel bilgilerinizi talep edenlere itibar etmeyiniz.

Exit mobile version