Genel

Almanya’da bahçesine göktaşı düşen Türk bir anda zengin oldu

Almanya’nın Schleswig-Holstein bölgesinde yaşayan 46 yaşındaki Mahmut Şahin, geçen yıl evinin bahçesine düşen bir göktaşı sayesinde büyük bir servet elde etti. Göktaşının değerini fark eden Şahin, uzmanlara danışarak bu nadir taşı inceledi.

Şahin, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, göktaşının düşmesi sonrasında dünya genelinden birçok teklif aldığını belirtti. Hindistan’dan bir alıcı ile görüştüklerini ve Katar’da açık artırmaya çıkarılacağını söyledi. Ayrıca, ABD’den de satın almak isteyenlerin olduğunu dile getirdi.

3,7 kg ağrılığında 200 bin Euro

Göktaşının 3,7 kilogram ağırlığında olduğunu ve Mars ile Jüpiter arasındaki bir göktaşı kuşağında bulunduğunu öğrendiklerini ifade eden Şahin, uzmanların taştaki metal oranından etkilendiklerini belirtti. Bilim insanları, göktaşının H tipi bir kondrit olduğunu ve taştaki metal oranının yüksek olduğunu keşfettiler.

Şahin, satıştan elde edilecek geliri güvenli bir şekilde değerlendirmeyi düşündüğünü ve belki de bir gayrimenkule yatırım yapabileceğini ifade etti. Göktaşının Almanya’da kalacağını ve bu taşın ailesi için önemli olduğunu vurguladı. Şahin, şu anda somut görüşmeler içinde olduklarını belirtirken, göktaşının tahmini fiyatının 200 bin eurodan daha yüksek olduğu düşünülüyor.