Gündem

Almanya’da bir hastanenin Rus ve Belaruslu hastaları kabul etmediği ortaya çıktı! Hastaneye tepki yağdı

Rusya-Ukrayna savaşının küresel etkileri büyümeye devam ediyor. Rusya’nın başlattığı işgal harekatı sonrasında ABD, AB ülkeleri ve diğer birçok ülke Rusya’ya yönelik yaptırım kararları almaya başladı. Alınan yaptırım kararları daha sonra dünyanın birçok yerinde ekonomik ve siyasi olarak Rusya’ya karşı alınan kararların dışına çıkmaya ve Rus vatandaşlara da yansımaya başladı. İtalya’da bir üniversitede Dostoyevski kitaplarının müfredattan kaldırılması gibi örnekler gündeme gelirken, dünyanın tepkisini çeken bir yaptırım kararı da Almanya’dan geldi. Alman medyasında yer alan haberlere göre Münih’teki bir kliniğin, Rus ve Belaruslu hastaları kabul etmediği ortaya çıkıt.

Hastanenin “Kınama Yazısı” Tepki Çekti

Alman medyasına yansıyan haberlere göre Münih’te yer alan Latros Kliniği, Rus ve Belaruslu vatandaşları hasta olarak kabul etmemeye başladı. Olayın ortaya çıkması ile birlikte hastane dünya genelinde tepkiyle karşılaştı. Medyada yer alan haberlere göre hastane, Rus ve Belaruslu vatandaşlardan, planlanan ameliyatları var ise bunları ertelemelerini istedi.

Hastane Ukrayna’nın işgalinden dolayı Rusya ve Belarus’u şiddetle kınayan yazısında “Rusya özgürlüğümüzü ve demokrasimizi tehdit ediyor. Bu nedenle, şu andan itibaren ve bir sonraki duyuruya kadar hiçbir Rusya ve Belarus vatandaşı, tarafımızca tedavi edilmeyecektir” ifadeleri yer aldı.

Hastane Geri Adım Attı

Latros Kliniği’nin aldığı söz konusu karar ve hastane tarafından paylaşılan yazının sosyal medyada yayılması üzerine hastane, çok sayıda kişinin tepkisi ile karşılaştı. Yoğun eleştirilere maruz kalan hastane yönetimi gelen eleştiriler sonrasında özür dileyerek kararlarında geri adım attıklarını açıkladı. Ancak hastanenin, Rus ve Belaruslu vatandaşların hasta olarak kabul edilip edilmeyeceğine ilişkin olumlu ya da olumsuz bir açıklamada bulunmaması da dikkatleri çekti.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaştan dolayı dünyanın birçok noktasında Rus vatandaşlar, kurum ve organizasyonlardan gelen tepkilerle karşılaşmıştı. Bu tür örnekler sosyal medyada tartışma konusu olmaya devam ediyor.