Gündem

Almanya’dan flaş açıklama: 2021’de hastaneler maaş ödeyemeyebilir!

Çin’den dünyaya yayılan corona virüsüne karşı pek çok ülkenin savaşı devam ediyor. Ülkeler salgının etkilerinden finansal olarak da etkileniyor. Almanya’dan ise bu konuda flaş bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre, ülkedeki hastaneler 2021’in ilk çeyreğinde bile çalışanlarına maaşlarını ödeyemeyecek.

Milyonlarca insanın enfekte olmasına enden olan salgında ülkeler zor zamanlar yaşanıyor. Pandemi nedeniyle Almanya’da alınan tedbirler nedeniyle mali sorunlar yaşayan hastanelerin çalışanlarına maaşlarını ödeyemeyebileceği bildirildi.

Almanya Hastaneler Birliği Başkanı Gerald Gass konu hakkında yapılan açıklamada ise “Federal hükümet yardımları önemli ölçüde artırmazsa, ülkedeki hastaneler 2021’in ilk çeyreğinde bile çalışanlarına maaşlarını ödeyemeyecek.” İfadelerini kullandı.

Hastanelerin 3’te 2’si 2020’yi zararla kapatacak

Ülke Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, hastanelerde yatakların boş tutulması için Kovid-19 sayılarının yüksek olduğu bölgelerde acil olmayan ameliyatları erteleyen hastanelere para ödeyeceği bildirilmişti.
Gass tarafından yapılan açıklamada, uygulamanın yüzde 25’ini kapsadığı ifade edildi.

Öte yandan Almanya Hastaneler Enstitüsünün yaptığı ankete göre de ülkedeki hastanelerin 3’te 2’sinin 2020’yi zararla kapatması bekleniyor.

Almanya’da 24 saatte 12 bin 892 kişiye Kovid-19 tanısı konulurken, toplam vaka sayısı 1 milyon 664 bin 726’ya çıktı. 16 Aralık tarihinde en yüksek ölüm yaşandığı öğrenilmişti. Ülkede 16 Aralık’ta günlük 952 hayatını kaybetmişti.