Almanya’ya kaçak yollarla giren 126 bin Türk kayıp!

Son dönemde Türkiye’den Almanya’ya iltica talep edenlerin sayısı giderek artıyor. Bu yılın ilk 9 ayında 36 bin 309 Türk vatandaşı Almanya’da iltica başvurusunda bulundu.

Karayoluyla Almanya’ya kaçak giren Türk sayısı da her geçen gün artıyor. Eylül ayında iltica başvurusunda bulunan Türk sayısı, Afganların sayısını ikiye katladı.

Almanya Türklerin iltica talebini kabul etmiyor

Almanya, Türklerin iltica taleplerini artık neredeyse hiç kabul etmiyor. Çünkü Türkiye, yasal olarak “Güvenli ülke” sayılıyor.

Bu yıl 36 bin 309 Türk’ten sadece yüzde 14.4’üne iltica hakkı ya da “iltica koruması” verildi. Geri kalanlar ise sınır dışı edilecek.

Sınır dışı dosyalarının 9 bin 700’ü tamamlandı. Kalanların işlemleri sürüyor.

Sınır dışı edilmemek için her yolu deniyorlar

Türkler ise sınır dışı edilmemek için çeşitli yollara başvuruyor. Sınır dışı kararına itiraz dilekçesi veriyorlar, avukatlara gidip dava açıyorlar, son olarak da ilticacı yurdundan kaçıp ülke içinde izlerini kaybettiriyorlar.

Almanya’ya kapağı atan herkes bir şekilde süreci uzatmayı planlıyor ve ardından sahte evlilik ya da başka yöntemlerle ülkede kalmanın yoluna bakıyor.

Ülkeye, karayolundan arabalarla kayıtsız giren ve iltica talebinde bile bulunmayan on binlerce Türk ise genellikle dönercilerde ve inşaatlarda kaçak olarak çalışıyor.

Türklerin kabul edilen iltica talebi yüzde 14.4

Federal Göç ve İlticacılar Dairesi (BAMF) raporlarına göre; Türklerin iltica taleplerinin sadece yüzde 14.4’ü kabul edilirken, Suriyeliler’de bu oran yüzde 86.2, Afganlar’da ise yüzde 77 seviyesinde.

Somalilerin iltica kabul oranı yüzde 78, Eritrelilerin yüzde 85.3, İranlıların yüzde 27.2, Iraklıların ise yüzde 25.1 oldu.

Türkiye’den sonra iltica talebi en az kabul edilen iki ülke vatandaşları var. Biri yüzde 8.5 ile Ruslar, diğeri ise yüzde 0.4 ile Gürcistanlılar.

 

Exit mobile version